ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην προεκλογική ατζέντα και οι πληγέντες του κουρέματος

Ετοιμάζεται πρόταση- ανακούφισης από το κυβερνητικό στρατόπεδο

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Πρόταση νόμου που στόχο έχει την ικανοποίηση μέρους των αιτημάτων των πληγέντων του κουρέματος, σκοπεύει να καταθέσει σύντομα το κυβερνών κόμμα. Και αυτό καθόλου τυχαία καθώς Κουρεμένοι Καταθέτες της Λαϊκής Τράπεζας, Κάτοχοι Αξιογράφων και κουρεμένα ταμεία προνοίας, αποτελούν ανοικτή πληγή, όχι μόνο για την κυπριακή οικονομία αλλά και για τον προεκλογικό του Νίκου Αναστασιάδη.

Ήδη στοχευμένα και μεθοδικά οι εν λόγω ομάδες προχωρούν σε κινήσεις με στόχο την ικανοποίησή των αιτημάτων τους αλλά και τη δέσμευση των υποψήφιων για την προεδρία. Εκτός από τον πρόεδρο των Κατόχων Αξιογράφων που έχει ήδη εξαγγείλει την υποψηφιότητά του, στις 18 Νοεμβρίου, θα τοποθετηθεί και ο Σύνδεσμος Κουρεμένων Καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας για το πώς θα κινηθεί στις εκλογές, αυξάνοντας έτσι την πίεση στο γήπεδο των υποψηφίων και ιδιαίτερα σε αυτό της κυβερνητικής παράταξης.

Στον προεκλογικό οι Αξιόγραφοι

Οι κουρεμένοι καταθέτες εξαπολύουν δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της

Εδώ και καιρό, ο πρόεδρος των κατόχων αξιογράφων Φοίβος Μαυροβουνιώτης έχει εξαγγείλει την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές, ως μοχλό πίεσης για την ικανοποίηση των αιτημάτων των πληγέντων. Μάλιστα την Κυριακή που πέρασε προχώρησε στην κατάθεση του προεκλογικού του προγράμματος. Κατά την παρουσίαση του προεκλογικού του προγράμματος, ο κ. Μαυροβουνιώτης ξεκαθάρισε πως η υποψηφιότητά του αποσκοπεί στο να αποτελέσει μοχλό πίεσης «για εξεύρεση εξώδικης διευθέτησης του προβλήματος των αξιογράφων και δικαίωσης όλων όσοι πλήρωσαν το μεγάλο τίμημα της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών και της μη χρεωκοπίας του Κράτους», είτε είναι Κάτοχοι Αξιογράφων ή Κουρεμένοι Καταθέτες ή Παλαιοί Μέτοχοι των Τραπεζών ή οποιοιδήποτε άλλοι έχουν εξαπατηθεί ή έχουν δυσμενώς επηρεαστεί.

Πιέζει ο ΣΥΚΑΛΑ

Βεβαίως οι κάτοχοι αξιογράφων δεν είναι οι μόνοι καθώς στο ίδιο περίπου πλαίσιο πιέσεων προχωρούν και οι κουρεμένοι καταθέτες εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της. Πιο συγκεκριμένα πρόσφατα ο ΣΥΚΑΛΑ, άνοιξε μετωπική επίθεση απέναντι στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για αναξιοπιστία ανειλικρίνεια και απουσία πολιτικής βούλησης. Αίσθηση προκάλεσε η επιστράτευση του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη. Και αυτό γιατί ο κ. Χατζηγιάννης ήταν μία εκ των προσωπικοτήτων που στήριξαν τον Νίκο Αναστασιάδη κατά την προηγούμενη εκλογική μάχη. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «εμείς οι καταθέτες της πάλαι ποτέ Λαϊκής Τράπεζας, εκπροσωπούμε τα μεγαλύτερα θύματα της οικονομικής λαίλαπας που έπληξε την πατρίδα μας το Μάρτιο του 2013».

Επιστολή σε υποψηφίους

Ο ΣΥΚΑΛΑ, αποτάθηκε πρόσφατα με επιστολή του προς τους υποψηφίους προέδρους, αιτούμενος συνάντηση για να του πουν «τι προτίθενται να πράξουν εκλεγόμενοι». Οι θέσεις αυτές θα μεταφερθούν σε παγκύπρια συνέλευση του Συνδέσμου στις 18 Νοεμβρίου, για να πάρουν τις αποφάσεις τους σε ό,τι αφορά υποψήφιο που θα στηρίξουν.

«Παρ’ όλο που τέτοια επιστολή στάλθηκε και στον υποψήφιο Νίκο Αναστασιάδη, δεν αναμένουμε από τον υφιστάμενο πρόεδρο να μας μιλήσει για δεσμεύσεις στο μέλλον. Για ευνόητους λόγους δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε προεκλογικές του δεσμεύσεις και υποσχέσεις για υλοποίηση σε νέα προεδρική θητεία. Αν προτίθεται να πράξει κάτι, τώρα είναι η ώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΣΥΚΑΛΑ.

Νικόλας στηρίζει, Λιλλήκας ετοιμάζει πλάνο

Ήδη ο Νικόλας Παπαδόπουλος μίλησε για την πρόθεσή του να αποκατασταθούν όσοι έχουν πληγεί το 2013 και συγκεκριμένα μεταξύ άλλων οι κουρεμένοι καταθέτες, οι κάτοχοι αξιογράφων και των Ταμείων Προνοίας. Όπως επεσήμανε τις πρώτες εκατόν μέρες της δικής του διακυβέρνησης θα προχωρήσει σε μια επαναξιολόγηση και αναθεώρηση όλων των μέτρων εξυγίανσης.

Ο Γιώργος Λιλλήκας από την πλευρά του δεσμεύτηκε πως σύντομα θα ανακοινώσει τη δική του πρόταση για σταδιακή, μέσα στο χρόνο, αποκατάσταση της εν λόγω ομάδας.

Όπως επισημαίνουν συναγερμικοί κύκλοι, οι πληγέντες του κουρέματος, είναι ένα ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα Προεδρικό και Πινδάρου και ήδη επιχειρείται να βρεθεί η χρυσή τομή για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, χωρίς ωστόσο να αποσταθεροποιείται η κυπριακή οικονομία. Όπως επισημαίνουν ασφαλείς πηγές, το κυβερνών κόμμα, αναμένεται να καταθέσει σύντομα πρόταση νόμου για τη μερική, αποκατάσταση της ζημιάς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Στα δυο προεδρικό - ΑΚΕΛ για κυπριακό

«Ο κ. Άντρος καλά κάνει να δει ψυχολόγο. Η εμμονή του να αντιπολιτεύετε έχει καταλήξει ασθένεια. »
ΑΚΑ  |  09:37

Σ.Κυριακίδου: Θλίψη και απογοήτευση για την ποινή στον παιδεραστή

«Γίνεται να μην τυγχάνει εκμετάλλευσης το …γεγονός για αυτοπροβολή ως η …προστάτης των αδυνάτων; …δεν ...»
Ai Em  |  09:20

Ξανά στην Υπουργό Εργασίας για την J&P Overseas

«NTROPI STIS OIKOGENIES IOANOU KAI PARASKEVAIDE POU AFINOUN TO PROSOPIKO TOUS APLIROTO. DRN FTENE OI ...»
PROIN IPALLILOS J&P  |  17:28

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Προς Ανώνυμο (φόβος γνώμης??): Αυτό μας καίει, ότι έχει λόγο η αντιπολίτευση, όσο μικρή και να είναι? ...»
Yiannos  |  10:11

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση