ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στις ενέργειες του κράτους σε θέματα αναπηρίας αναφέρθηκε η Κλέλια Βασιλείου

Η κ. Βασιλείου είπε ότι θέσανε «το όραμα και τις επιδιώξεις μας για την αναπηρία μακροπρόθεσμα για την επόμενη δεκαετία»

ΚΥΠΕ

Η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Κλέλια Βασιλείου, δήλωσε, το Σάββατο ότι «τα τελευταία χρόνια καταβάλλουμε έντονες προσπάθειες ως κράτος, ως κυβέρνηση προκειμένου να πετύχουμε να συμβαδίζουμε με τα πλέον αναπτυγμένα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαμορφώνοντας την Εθνική Στρατηγική για την Αναπηρία καθώς και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης τα οποία εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο το 2017».
 
Σε χαιρετισμό της στο Συνέδριο, με θέμα «Διατροφή και ψυχολογία αθλητών με αναπηρίες» η κ. Βασιλείου είπε ότι με την έγκριση των πιο πάνω θέσαμε «το όραμα και τις επιδιώξεις μας για την αναπηρία μακροπρόθεσμα για την επόμενη δεκαετία και καθορίζοντας στα επόμενα χρόνια, δεκάδες  δράσεις προς υλοποίηση από επτά Υπουργεία».
 
H κ. Βασιλείου είπε ότι «ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, την αξιοπρέπεια και την ατομική αυτονομία, η ίση μεταχείριση και μη διάκριση και ο μη αποκλεισμός οποιουδήποτε συνανθρώπου μας, αποτελούν αξίες τις οποίες όλοι μας πρέπει να αναγνωρίζουμε, να εκτιμούμε, να καλλιεργούμε και να αναπτύσσουμε».
 
Πρόσθεσε ότι «ο μη αποκλεισμός περιλαμβάνει φυσικά και το δικαίωμα επιλογής στον αθλητισμό, είτε αυτός είναι αθλητισμός υγείας, είτε υψηλών απαιτήσεων καθώς και την ανάγκη στήριξης κάθε ταλέντου».
 
 Στον χαιρετισμό της η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος σημείωσε ότι «σε μία σύγχρονη κοινωνία, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να ρίξουμε κάθε εμπόδιο που δεν επιτρέπει σε συμπολίτες μας να αναδείξουν τα ιδιαίτερα τους ταλέντα, τις ξεχωριστές τους ιδιότητες».
 
Ανέφερε ότι «σε αυτό το πλαίσιο και έχοντας υπόψη σε ποιο βαθμό έχουν αναπτυχθεί οι επιστήμες στήριξης των αθλητών εν γένει, θεωρώ ως σπουδαία αυτή σας πρωτοβουλία για να εστιάσουμε στον τρόπο στήριξης τόσο διατροφικά όσο και στον τομέα της ψυχολογίας των αθλητών με αναπηρίες».
 
Όπως είπε η κ. Βασιλείου, «η διατροφή αποτελεί σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης των αθλητικών δυνατοτήτων και η αθλητική διατροφή συνιστά έναν νέο δυναμικό επιστημονικό κλάδο, ο οποίος επιδιώκει να αντιμετωπίσει τις ιδιαιτερότητες ατόμων με αναπηρίες που όμως επέλεξαν να μην παραμείνουν καθηλωμένοι αλλά να δραστηριοποιηθούν στο άθλημα που τους εκφράζει καλύτερα ενώ και η αθλητική ψυχολογία που εύλογα μπορούμε να εικάσουμε πως θα έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις να υπερβεί,  εάν τα πρόσωπα που καλείται να στηρίξει αντιμετωπίζουν και αναπηρίες».
 
Τέλος, αναφερόμενη, στους συνανθρώπους μας, αθλητές με αναπηρίες, τόνισε ότι  «δεν πρέπει  μόνο να είμαστε περήφανοι για αυτούς, αλλά και καθημερινοί συμπαραστάτες καθώς αποτελούν τα πρότυπα που όλοι κάποτε μπορούμε να επικαλεστούμε για να αντλήσουμε κουράγιο και δύναμη».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση