ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στις επιτροπές της ΚΣΣΕ οι βουλευτές Κυριακίδου και Λουκαϊδης

Η κ. Κυριακίδου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Προεδρείου της Συνέλευσης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), Βουλευτής Στέλλα Κυριακίδου, αναχωρεί μεθαύριο Κυριακή για το Παρίσι, όπου θα εκπροσωπήσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα της Συνέλευσης, ως Προέδρευσά του, στις εργασίες της Προεδρικής Επιτροπής της ΚΣΣΕ, που θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα της Κυριακής.

Τη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Βουλής, η κ. Κυριακίδου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Προεδρείου της Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθούν επίσης στο Παρίσι.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν, είναι η ημερήσια διάταξη της Συνόδου Οκτωβρίου της ΚΣΣΕ, η αποτίμηση των αποστολών παρακολούθησης εκλογών που διεξήχθησαν σε χώρες μέλη της Συνέλευσης και η εκλογή του νέου Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα διεξαχθεί το 2019.

Εξάλλου ο Βουλευτής Γιώργος Λουκαϊδης θα συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Κανονισμού, Ασυλίας και Θεσμών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου.

Η Επιτροπή θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, τροποποιήσεις του Κανονισμού της Συνέλευσης όσον αφορά στην τήρηση των διαδικασιών και υποχρεώσεων για εκπροσώπηση και συμμετοχή στη Συνέλευση. Αναμένεται επίσης να εξεταστεί το πόρισμα της Ανεξάρτητης Ερευνητικής Επιτροπής για τους ισχυρισμούς περί διαφθοράς μελών της Συνέλευσης, τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στο εν λόγω πόρισμα. Τέλος, θα ανταλλαγούν απόψεις για τη θέσπιση μηχανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τις θεμελιώδεις ελευθερίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αίτημα για εποπτεία του αποφυλακισθέντα παιδεραστή

«Tώρα που την έπαθε η κυβέρνηση ......»
knak  |  17:49

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους Mig-31

«Λαλεις να εξηασαν να κλεισουν το ταγκι της πεζηνας;»
Παρης  |  16:59

Αντίδραση Γ. Εισαγγελέα για υπόθεση τεμαχίου γης στον Πωμό

«Εμετό προκαλεί το γεγονός ότι, χάρις τους χειρισμούς του κ. Γενικού, κανένας απ` αυτούς που μας κατέστρεψαν ...»
Απελπισμένος  |  10:46

Άδειασε τον Κυπριανού ο Αβέρωφ για την πράσινη γραμμή

«Μια εισήγηση. Είναι πιο σωστό στο τ΄τλο να διευκρινίζετε ποιόν Κυπριανού άδειασε για να μην μένουν ...»
CGA  |  08:15

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση