ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Tην προεδρία του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης αναλαμβάνει ο Κασουλίδης

Αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στο Ινστιτούτο Ευρωδημοκρατίας- Διευθυντής παραμένει ο Μιχάλης Σοφοκλέους

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Καθήκοντα Προέδρου του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης αναλαμβάνει ο Ιωάννης Κασουλίδης όπως ανακοίνωσε μετά και από συνάντηση με τον τέως υπουργό εξωτερικών ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Την ίδια στιγμή Καίτη Κληρίδου συνεχίζει την προσφορά της ως Επίτιμος Πρόεδρος του Ινστιτούτου.

«Είναι με μεγάλη χαρά, ικανοποίηση, αλλά και με αισθήματα ευγνωμοσύνης, τόσο προς την Καίτη Κληρίδη που εφ’ εξής θα είναι η επίτιμη Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδη αλλά και του Γιαννάκη Κασουλίδη που αναλαμβάνει ως Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδη», ανέφερε ο Αβέρωφ Νεοφύτου μετά και τη συνάντηση που είχε με τον Ιωάννη Κασουλίδη και την Καίτη Κληρίδη, χαρακτηρίζοντάς την ως «μια από τις πιο ουσιαστικές συναντήσεις που έχω κάνει τα τελευταία χρόνια». 

«Το θέμα ήταν η στελέχωση του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδη», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ξεκαθαρίζοντας πως ο ΔΗΣΥ υπάρχει γιατί το 1976 "ο Γλαύκος Κληρίδης πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Δημοκρατικού Συναγερμού. Του κόμματος του πατριωτικού ρεαλισμού. Του κόμματος που αναγνώρισε την ανάγκη της επιδίωξης του εφικτού αναγνωρίζοντας πως το κυνήγι του ευκταίου χειροτερεύει και το εφικτό».

 «Θα πω και μια κουβέντα για τον αγαπητό Ιωάννη Κασουλίδη. Έγραψε μια εφημερίδα ότι «μπήκε στην πολιτική κύριος και φεύγει σερ» σημείωσε ο κ. Νεοφύτου για να προσθέσει πως μπήκε στην πολιτική κύριος, παραμένει σερ και έχουμε πολλά να διδαχτούμε από το ήθος και τη σκέψη του. Και δεν μπορούσε να είναι ο καταλληλότερος ως ο συνεχιστής του ήθους του Γλαύκου Κληρίδη που θα αναλάβει μαζί με την Καίτη τη διατήρηση, όχι μόνο της μνήμης του ιστορικού μας ηγέτη, αλλά της φιλοσοφίας του, της φιλοσοφίας του πραγματισμού, της σύνεσης και της σωφροσύνης.

Ο Ιωάννης Κασουλίδης χαρακτήρισε μεγάλη τιμή την ανάθεση της προεδρίας του συμβουλίου του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης θεωρώντας ως "υποχρέωση ότι όσοι είχαμε το προνόμιο να εργαστούμε δίπλα στον Γλαύκο Κληρίδη, πρέπει τώρα να εργαστούμε για να προωθήσουμε τις παρακαταθήκες του και την σκέψη του. Σκέψη με Σίγμα κεφαλαίο».

Συμβούλιο Κυβερνητών

Ο τέως υπουργός εξωτερικών ξεδίπλωσε και τις σκέψεις του για τις αλλαγές που θα προωθηθούν στο Ινστιτούτο, με τη σύσταση ενός ‘Συμβουλίου Κυβερνητών’, διευρυμένου συμβουλίου, που όπως είπε δεν θα απαρτίζεται κατ’ ανάγκην μόνο Συναγερμικούς, αλλά και από άλλα στελέχη της κοινωνίας που πίστεψαν και υιοθέτησαν αυτή την σκέψη.

Σε συνεργασία με Σοφοκλέους

Ο κ. Κασουλίδης ξεκαθάρισε  πως Διευθυντής του Ινστιτούτου θα συνεχίσει να είναι ο Μιχάλης Σοφοκλέους, ο οποίος θα συνεχίσει την συνεργασία του με τον Δημοκρατικό Συναγερμό. "Ο Μιχάλης Σοφοκλέους όπως ξέρετε, μαζί μου έχει την χημεία για να εργαστούμε μαζί και θέλουμε να ετοιμαστούμε γρήγορα, διότι το επόμενο έτος, το 2019, θα είναι έτος Γλαύκου Κληρίδη. Ο κύριος λόγος είναι γιατί θα είναι τα εκατόν χρόνια από την γέννησή του και πρέπει να δώσουμε με την ευκαιρία αυτή την απαραίτητη προώθηση των σκοπών τους οποίους ετάξαμε" κατέληξε ο κ. Κασουλίδης.

Προηγούμενη ενημέρωση

Συνάντηση με τον τέως υπουργό εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη πραγματοποιεί το πρωί της Πέμπτης στα γραφεία του ΔΗΣΥ ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, με στόχο τη συμβολή του πρώτου στη νέα εποχή που οραματίζεται για τον ΔΗΣΥ ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Όπως έχει αναφέρει και στο παρελθόν η «Κ», ο Αβέρωφ Νεοφύτου προτίθεται να διορίσει τον Ιωάννη Κασουλίδη Πρόεδρο του Ινστιτούτου Ευρωδημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης και αυτό αναμένεται να ανακοινώσει μετά και από τη σημερινή συνάντηση.

Πέραν από την συμμετοχή νέων προσώπων στον ΔΗΣΥ της νέας εποχής, ο Αβέρωφ Νεοφύτου θέλει να κρατήσει κοντά του και παλαιότερα στελέχη αλλά και υπουργούς της κυβέρνησης Αναστασιάδη. Πέραν του Ιωάννη Κασουλίδη, στόχο έχει να φέρει κοντά τόσο τον Γιώργο Παμπορίδη αλλά κυρίως τον Χριστόφορο Φωκαϊδη.

Η συνάντηση με τον Ιωάννη Κασουλίδη είναι η δεύτερη κίνηση που πραγματοποιεί ο Αβέρωφ Νεοφύτου η οποία συνδέεται άμεσα με τους σχεδιασμούς του για τη νέα πενταετία του στο κόμμα. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί με την προκήρυξη διαγωνισμού για το λογότυπου του ΔΗΣΥ, για την Κύπρο του 2030. Μία κίνηση βεβαίως που επισκιάστηκε από τις εξελίξεις που τρέχουν στην εσωτερική διακυβέρνηση και την κόντρα Κυβέρνησης Συνδικαλιστών.

ΣΧΟΛΙΑ

`Οτι και να κάνει ο Αβέρωφ, πάλι η δήλωση του Πόθεν Έσχες του δεν βγάζει νόημα. Ο μοντέρνος, προοδευτικός πολιτικός φαίνεται από τις πράξεις του και όχι από λογότυπα και συνθηματάκια.

Πέτρος Παπαστυλιανού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Τις απώλειες εσόδων θα τις αναπληρώσουν τα ναυτάκια του Έκτου Στόλου! (Εδώ γελάμε). Αρκετά μας άντεξαν ...»
CGA  |  08:25

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση