ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:20
 

Στο Ισραήλ για επίσημη επίσκεψη ο Υπουργός Γεωργίας

Ο Υπουργός χαιρέτισε και παρακολούθησε την έναρξη των εργασιών ειδικού σεμιναρίου Ισραήλ-Κύπρου για τη διαχείριση των υδάτων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί σήμερα, 17 Οκτωβρίου 2018, στο Ισραήλ ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το ΓΤΠ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Υπουργός χαιρέτισε και παρακολούθησε την έναρξη των εργασιών ειδικού σεμιναρίου Ισραήλ-Κύπρου για τη διαχείριση των υδάτων.

Πρόκειται, προστίθεται, για ένα πολύ σημαντικό σεμινάριο, στο οποίο συμμετέχουν υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, καθώς και εκπρόσωποι της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, των αγροτικών οργανώσεων και άλλων οργανισμών, συνδέσμων, εταιρειών και επιχειρήσεων που ασχολούνται με το θέμα.

Στο πλαίσιο του διήμερου σεμιναρίου, εκτός από την παρακολούθηση παρουσιάσεων για τις καινοτόμες δράσεις και πολιτικές που έχει υιοθετήσει το Ισραήλ για το υδατικό πρόβλημα και την ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν από κοντά τις πρακτικές που χρησιμοποιούνται, με επιτόπου επισκέψεις σε πρωτοποριακές εγκαταστάσεις διαχείρισης υδάτων στις πόλεις Nazareth Illit και Afula.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, ο Υπουργός αναφέρθηκε στις κοινές προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι δύο χώρες σε σχέση με την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειες της, με την παρατεταμένη ανομβρία να αποτελεί μια από τις πιο σοβαρές συνέπειες.

Οι στενοί δεσμοί φιλίας που συνδέουν το Ισραήλ με την Κύπρο, είπε ο κ. Καδής, θα βοηθήσουν τις δύο χώρες να αντιμετωπίσουν από κοινού το πρόβλημα, αξιοποιώντας την εμπειρία, τις γνώσεις και την τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει επί του θέματος.

Ο Υπουργός επεσήμανε, επίσης, τα τεράστια βήματα που έχει κάνει το Ισραήλ προς την κατεύθυνση της ορθολογικής διαχείρισης των υδάτων και της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της λειψυδρίας, με αποτέλεσμα η στρατηγική του ή μέρος αυτής να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο για τις χώρες της περιοχής και ειδικά για την Κύπρο.

Η εποικοδομητική συζήτηση που διεξήχθηκε στο πλαίσιο του σεμιναρίου, έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες από την Κύπρο να διερευνήσουν και να εντοπίσουν πρακτικές που έχουν υιοθετηθεί από το Ισραήλ και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στη χώρα μας, αναφέρεται.

Αργότερα και κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο κ. Καδής θα έχει κατ’ ιδίαν και ξεχωριστές συναντήσεις με τους ομόλογους του Υπουργούς Γεωργίας και Περιβάλλοντος του Ισραήλ, με τους οποίους θα συζητήσει σημαντικά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Θα έχει επίσης εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Κε Hourican, αν η συζήτηση βλάπτει την Τρ. Κύπρου, σκεφτείτε να αλλάξετε δικηγόρους. Ακόμα μπορείτε ...»
Loucas  |  15:18

Το ακριβό διαζύγιο των Μπέζος

«Ολες οι γυναικες θα ηθελαν να ειναι στην θεση της κας μπεζου!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:31

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Ο κος Χούρικαν εθελοτυφλεί! Αγνοεί ότι ο σεντερ φορ του γηπέδου ειναι ο κος Πολυβίου. Με την κρίση του ...»
Πανικοδημος  |  10:53

Ξηλώνουν το Ανώτατο Δικαστήριο

«Ο βασικός νόμος της φύσης – και της κοινωνίας – είναι: «ότι δεν ελέγχεται είτε εκρήγνυται είτε ...»
Ai Em  |  09:29

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα επιστρέψει στην Κύπρο την Τετάρτη

Στις Βρυξέλλες ο ΥΠΕΞ

O κ. Χριστοδουλίδης θα παρακαθίσει με τους ομολόγους του στην 22η Υπουργική Σύνοδο ΕΕ – Ένωσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας ...
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ
X