ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:16
 

Συλλούρης:Η λύση του Κυπριακού εξαρτάται απόλυτα από την Τουρκία

O πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι η Τουρκία θέλει να ικανοποιήσει τις δικές της επιδιώξεις

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η λύση του Κυπριακού εξαρτάται απόλυτα από την Τουρκία, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης και επεσήμανε ότι η Τουρκία μέσω της διευθέτησης του Κυπριακού θέλει να ικανοποιήσει τις δικές της επιδιώξεις.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων μίλησε χθες βράδυ στη Λάρισα σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Κυπρίων Λάρισας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας με θέμα «Κυπριακό: Στη δίνη πολλών παζαριών και πολλών σεναρίων».

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Βουλής, αναφέρθηκε στον αγώνα της ΕΟΚΑ 1955 – 59, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο μεγαλείο της τότε αγωνιστικής νεολαίας. Ακολούθως, προέβη σε μια σύντομη ιστορική αναδρομή του κυπριακού προβλήματος, φθάνοντας στις εξελίξεις του σήμερα. Ο κ. Συλλούρης έκανε ενδελεχή αναφορά στη δημιουργία του στοιχείου της δικοινοτικότητας του Κυπριακού, το οποίο, μεταξύ άλλων, δημιουργεί ζητήματα παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατ΄ επέκταση του κοινοτικού κεκτημένου, δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα όσον αφορά στις τουρκικές επιδιώξεις για το περιουσιακό, τη διακυβέρνηση κ.ά.

Ο κ. Συλλούρης, τόνισε πως η λύση του Κυπριακού εξαρτάται απόλυτα από την Τουρκία, η οποία μέσω της διευθέτησης του Κυπριακού θέλει να ικανοποιήσει τις δικές της επιδιώξεις.

Ο Πρόεδρος της Βουλής έδωσε έμφαση στο κεντρικής και ζωτικής σημασίας θαλάσσιο χώρο, που εκτείνονται Ελλάδα και Κύπρος στο Αιγαίο και σε μεγάλο μέρος της Μεσογείου ευρύτερα, λέγοντας πως αυτό πρέπει να αξιολογείται και να συνυπολογίζεται δεόντως.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενος στο θέμα των συνεχών τουρκικών προκλήσεων και απειλών στην κυπριακή ΑΟΖ, εξέφρασε την άποψη ότι παρά τις δυσκολίες θα καταστεί κατορθωτή η εξόρυξη του φυσικού αερίου, συμπληρώνοντας ότι η εξεύρεση υδρογοναθράκων δεν πρέπει να αφήσουμε να έχει αρνητικές συνέπειες για τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρά μόνο θετικές.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Βουλής, απάντησε σε σειρά ερωτήσεων των παρευρισκομένων.

Ο κ. Συλλούρης, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη θα έχει γεύμα εργασίας με πολιτειακούς, περιφερειακούς και τοπικούς αξιωματούχους και παράγοντες και στις 20.00 θα μιλήσει σε εκδήλωση μνήμης και τιμής «1η Απριλίου 1955 – Κύπρος» που συνδιοργανώνουν η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, η Κυπριακή Εστία Βορείου Ελλάδας, η Ένωση Κυπρίων Βορείου Ελλάδας και το Γενικό Προξενείο Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αδιαφάνεια εντοπίζει η έρευνα της Ελεγκτικής για το ΡΙΚ

«Τόσος ντόρος για το ΡΙΚ και το μόνο πράγμα που έχει να πει ο Γ. Ελεγκτής είναι ότι το ΡΙΚ προσλαμβάνει ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  19:32

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Έξυπνο τουριστικό κράτος η Κύπρος σε επτά βήματα

«Ωραία! Να προσθέσουμε ακόμα ένα πανεπιστήμιο πέραν του ΤΕΠΑΚ που θα βγάζει διευθυντές ξενοδοχείων και ...»
YiannakisKosti  |  15:26

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να συγχαρω για την έγκαιρη ΦΤΩΧΗ πληροφόρησή και ενημέρωση των γεγονότων. Η ...»
Christos  |  21:55

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X