ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συμβούλιο Αρχηγών υπό τον Αναστασιάδη για ΑΟΖ

Κύριο θέμα, οι εξελίξεις στα ενεργειακά και στην ΑΟΖ και οι κινήσεις της Λευκωσίας

Του Μιχάλη Τσικαλά

Του Μιχάλη Τσικαλά

tsikalasm@kathimerini.com.cy

Σε συμβούλιο αρχηγών εξελίχθηκαν τελικά οι συναντήσεις που θα είχε κατά μόνας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ενώ ήταν κανονισμένοι αυτές οι πρώτες συναντήσεις που θα είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετά την επανεκλογή του στην Προεδρία, να είναι ένας προς έναν με τους πολιτικούς αρχηγούς αύριο Τετάρτη, τελικά θα λάβει χώρα συμβούλιο αρχηγών.  

Κι αυτό γιατί όπως λένε πληροφορίες της "Κ" αυτό απαιτείται να γίνει μετά την ανανέωση της τουρκικής Navtex στο τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ. 

Οπότε και βασικό θέμα συζήτησης αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στα ενεργειακά εφόσον η συμπεριφορά της Τουρκίας συνεχίζεται.  

 Δεν κάνουμε πολιτική των κανονιοφόρων και μεγαφώνων στην ΑΟΖ, λέει ο Β. Παπαδόπουλος

Η Λευκωσία δεν κάνει πολιτική των κανονιοφόρων, ούτε των μεγαφώνων είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι η διπλωματική οδός είναι η προσφερόμενη για την επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει στην αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αυτό είχε δηλώσει το μεσημέρι της Τρίτης μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Παπαδόπουλος όταν και ρωτήθηκε σχετικά με τις εξελίξεις στην ΑΟΖ. 

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε και το στίγμα, εμείς δεν κάνουμε πολιτική των κανονιοφόρων, ούτε των μεγαφώνων» υπογράμμισε ενώ είπε ότι για να είναι αποτελεσματική η Κυβέρνηση, εργάζεται πάρα πολύ σκληρά στο παρασκήνιο.

Απαντώντας αν ήταν αποτελεσματική μέχρι στιγμής η Κυβέρνηση σε αυτή την προσπάθεια, ο κ. Παπαδόπουλος συνέστησε υπομονή. «Να κάνουμε λίγη υπομονή κα θα δούμε το αποτέλεσμα» είπε.

Σε άλλη ερώτηση για τις navtex με τις οποίες δεσμεύονται περιοχές στην κυπριακή ΑΟΖ για ασκήσεις της UNIFIL και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «είναι δυο navtex που για διαφορετικούς λόγους γίνονται αυτή την περίοδο στη θαλάσσια περιοχή» της Κύπρου.

Σε άλλη ερώτηση, κατά πόσο η μη ανανέωση της navtex θα θεωρηθεί επιτυχία της διπλωματικής προσπάθειας, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι στόχος είναι η απρόσκοπτη συνέχιση των ενεργειακών σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας και η άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

«Νομίζω ότι έχουμε αποδείξει στο παρελθόν ότι με υπομονή, νηφαλιότητα, ψυχραιμία έχουμε αντιμετωπίσει τις όποιες προκλήσεις έχουν γίνει από την μέρα που ξεκίνησε το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας» ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Μιχάλη Τσικαλά

Σχόλια αναγνωστών

Η κατάληψη του Αφρίν φέρνει νέους συμβιβασμούς

«Tα τουρκάκια ξεκίνησαν τη δουλειά που γνωρίζουν πολύ καλά! Καταστροφή και κλεψιά. »
knak  |  21:07

Εργα και ημέρες του Ιβάν Σαββίδη

«Μούζη νάχει η ιταλική μαφία κοντά στην ποντιακή μαφία!!!»
Ai Em  |  10:33

Σ. Στεφάνου: Δεν είναι μοναρχία το ΑΚΕΛ για να έχει διαδόχους

«Στο τέλος, τέλος φίλε Στεφάνου, θα το κλείσετε!!! H μόνη λύση που σας μένει. »
knak  |  11:36

Έσοδα 200 εκατ. ετησίως από «Αφροδίτη»

«Πάλιν ξυπνήσαμε και νομίζουμε ότι το όνειρο ήταν πραγματικό.»
Ai Em  |  09:18

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση