ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνάντηση Κυπριανού-Γεωργιάδη για τα ΜΕΔ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Υπουργό Οικονομικών και τον ΓΓ του ΑΚΕΛ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η λύση για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια δεν είναι οι εκποιήσεις κύριας κατοικίας και μικρής επαγγελματικής στέγης, αλλά η ανάπτυξη της οικονομίας και η δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, στο Υπουργείο Οικονομικών ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι «ζητήσαμε αυτή την συνάντηση από τον Υπουργό Οικονομικών για να ενημερωθούμε πρώτα και κύρια για τη γενικότερη κατάσταση της οικονομίας και ειδικότερα, αντιλαμβάνεστε, στα ζητήματα που αφορούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τον τραπεζικό τομέα γενικότερα και τα ζητήματα που αφορούν στην εκποίηση της κύριας κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης».

Αντιλαμβάνεστε, σημείωσε ο κ. Κυπριανού, «ότι είναι προφανές πως έχουμε μεταξύ μας πολλές διαφωνίες σε αυτά τα ζητήματα». Εμείς, συνέχισε ο κ. Κυπριανού, «διατυπώσαμε τις δικές μας απόψεις για το πώς θα πρέπει να τύχουν αντιμετώπισης τα ζητήματα που αφορούν την εκποίηση της κύριας κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης».

«Θέλω να υπενθυμίσω ότι δυστυχώς, ο κ. Αναστασιάδης, ο ΔΗΣΥ και ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος στήριξαν όλες τις σχετικές νομοθεσίες οι οποίες έχουν προκαλέσει όλα τα προβλήματα αναφορικά με τον τομέα της εκποίησης της κύριας κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης και εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει να εξευρεθούν τρόποι που να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα», είπε.

Η λύση σε αυτό το πρόβλημα κατά την άποψή μας, πρόσθεσε, «είναι η ανάπτυξη της οικονομίας, η δημιουργία ποιοτικών θέσεων, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον κόσμο να έχει απολαβές, να αυξήσει τα εισοδήματά του, για να μπορεί να εξυπηρετεί τα δάνεια του». Και η λύση, σημείωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ «σίγουρα δεν είναι να προχωρήσουμε σε εκποίηση είτε της κύριας κατοικίας είτε της μικρής επαγγελματικής στέγης».

«Αυτά, λοιπόν, τα έχουμε αναπτύξει στον Υπουργό Οικονομικών ξεκαθαρίζοντας ότι εμείς θα συνεχίσουμε τη στήριξή μας έτσι ώστε να μην χαθούν κύριες κατοικίες και να μην χαθούν και μικρές επαγγελματικές στέγες», είπε ο Άντρος Κυπριανού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Η ιατρική κάνναβη συζητήθηκε ενώπιον της Επιτροπής Υγείας

«Εντυπωσιακά αδιάβαστος και επιπόλαιος ο βουλευτής ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου ο οποίος τάχθηκε ενάντια και ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  15:41

Οζερσάϊ: Δεν επιτρέπουμε μονομερείς ενέργειες των Ε/κ

«πρότεινα, όταν ακόμα «πρόεδρος» ήταν ο Mehmet Ali Talat, την εξής λύση: Συνέχιση των γεωτρήσεων. Κατάθεση ...»
Russ  |  14:13

Με την αντεξέταση του Ρ. Χριστοφόρου συνεχίστηκε η δίκη της πρώην Λαϊκής

«Ο Παναγιώτης Κουννής όταν ζούσε η Λαϊκή Τράπεζα καταπίεζε τους υπαλλήλους του να πωλούν αξιόγραφα με ...»
knak  |  09:47

Οζερσάι στην «Κ»: Ναι, είχα επαφές με ενεργειακή εταιρεία

«Φαίνεται ότι ο κ. Τίλερσον συμφώνησε ένα σωρό πολύ σημαντικά πράγματα στην Άγκυρα κεκλεισμένων των θυρών ...»
ο Βλάκας  |  08:22

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση