ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κοινή η ανησυχία στο Eθνικό για αδιέξοδο στο Kυπριακό

Newsroom K

Ως ιδιαίτερα κοντά σε ένα ενδεχόμενο αδιέξοδο στο Kυπριακό, περιέγραψαν το κλίμα που επικράτησε στο Eθνικό οι πολιτικοί αρχηγοί. 

"Δεν είναι ιδεολόγημα η ανάγκη αλλαγής στρατηγικής. Έχει αλλάξει άρδην η υποδομή πάνω στην οποία συζητιόταν το Κυπριακό. Υπάρχουν σχεδιασμοί, ακόμη και για το χειρότερο" τόνισε ο Γιώργος Περδίκης

Ανησυχία και από το ΑΚΕΛ, με τον Άντρο Κυπριανού να αναφέρει πως πρέπει να αλλάξουν τα δεδομένα.  

"Είναι προφανές πως οδηγούμαστε σε αδιέξοδη πορεία εκτός αν αλλάξουν δραστικά τα πράγματα. Πρέπει να γίνει πρωτίστως η συζήτηση των σημαντικών του Κυπριακού. Για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν συγκλίσεις στα κεφαλαιώδη ζητήματα. Είναι άποψή μας να γίνει ενδελεχής ανάλυση των δεδομένων που επικρατούν στην περιοχή", τόνισε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ αναφορικά με τις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται στην περιοχή μετά το δημοψήφισμα στην Τουρκία. Παράλληλα σημείωσε ότι η προκλητικότητα από πλευράς Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, θα πρέπει η αντίδρασή μας να είναι τέτοια που να καθιοστά ανέφικτη την όποια απειλή της Τουρκίας, τόνισε ο κ. Κυπριανού.

Οι εξελίξεις έχουν σταλώσει, είπε ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, από την πλευρά του. Ζήτησε νέα συνεδρία για να μελετηθούν βάσει στοιχείων και συναφών μελετών τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία, πώς επηρεάζουν το Κυπριακό και να γίνει πρακτική συζήτηση πάνω στα δεδομένα. 

"Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε σενάρια, και τρόπους αντίδρασης, και δη σε περίπτωση που θα υλοποιήσουμε το ενεργειακό μας πρόγραμμα" ανέφερε ο Γιώργος Λιλλήκας  χαρακτηριστικά. 

"Μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος για την κατάσταση στις συνομιλίες, υπάρχει ανάγκη αλλαγής στρατηγικής. Υπάρχει απογοήτευση Προέδρου από τον Μουσταφά Ακιντζί, τις υπαναχωρήσεις και τις απαιτήσεις του. Είναι ανάγκη όσο το δυνατό πιο συντομα να συγκληθεί νέα σύσκεψη Εθνικού συμβουλίου. Υπάρχει πρόθεση από πλευράς Προέδρου να αντιδράσει στην τουρκική προκλητικότητα", ανέφερε από την πλευρά της η επικεφαλής της Αλληλεγγύης κ. Ελένη Θεοχάρους.

Χρειάζεται νηφαλιότητα, σύνεση και αντικειμενική ανάλυση, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σε ανάρτησή του στο twitter μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου.

Επεσήμανε πως "η πορεία του Κυπριακού δεν εξαρτάται μόνο από εμάς", για να προσθέσει πως "δεν παίζουμε μόνοι μας δυστυχώς".

Ο κ. Νεοφύτου δεν προέβη σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του Σώματος, ωστόσο με ανάρτηση του στο Twitter επισήμανε ότι χρειάζεται σύνεση, νηφαλιότητα και αντικειμενική ανάλυση.

 

 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Κριτική Ακιντζί στους Ε/κ με αφορμή την επέτειο της 20ης Ιουλίου

«ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΤΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ Τ.Δ. ΤΗΣ Β.ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΟΛΑΝΔΗΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ!!!!! ΚΑΛΑ ΑΚΚΙΝΤΖΙΗ ΜΟΥ Ο ...»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  14:33

Βιβλίο για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό εκδίδει ο Κοτζιάς

«Όταν έπρεπε να διώχναν αυτόν τον `κύριο` δεν το έκαναν και τώρα γράφονται βιβλία για να αποδείξουν ότι ...»
knak  |  09:46

Κριτική Ακιντζί στους Ε/κ με αφορμή την επέτειο της 20ης Ιουλίου

«Τελικά είναι με αυτόν τον κύριο που το ΑΚΕΛ ξηλαριντζίζεται για να αρχίσουν οι συνομιλίες? »
knak  |  09:44

Αποκαθίσταται σταδιακά το πρόβλημα στον εναέριου χώρο του Βελγίου

«ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΗ? Ιωάννης Κόντος ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ»
Ιωάννης Κόντος  |  19:49

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση