ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:23
 

Συνέχεια στις Βρυξέλλες θα δώσει η Κύπρος για τουρκική Navtex

Έλαβαν μέρος οι Υπουργοί Εξωτερικών, Άμυνας και Ενέργειας κρατικοί αξιωματούχοι από τις υπηρεσίες ασφαλείας και κρατικών τμημάτων σε θέματα ΑΟΖ

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες θα αξιοποιηθεί δεόντως προκειμένου η Κύπρος να απαντήσει στις τουρκικές προκλήσεις εντός της ΑΟΖ. Αυτό αποφασίσθηκε στη μαραθώνια σύσκεψη στο Προεδρικό υπό τον Νίκο Αναστασιάδη.

Παράλληλα όπως πληροφορείται η "Κ" συνέχεια θα δοθεί στο έντονο παράλληλο διπλωματικό παρασκήνιο που λαμβάνει χώρα το τελευταίο δεκαήμερο προκειμένου να καμφθούν οι τουρκικές προκλήσεις.

Μένει να διαφανεί αν στην άτυπη σύνοδο στις Βρυξέλλες θα προκύψει κάτι απτό για την Κυπριακή Δημοκρατία εφόσον οι μέχρι τώρα παράλληλες διπλωματικές προσπάθειες δεν έχουν αποφέρει επιθυμητά αποτέλεσμα στη συμπεριφορά της Τουρκίας.

Τα «όπλα» της Κύπρου

Τα όποια μέτρα έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και εν γενει τον Ευρώ/τουρκικό διάλογο φαίνεται πάντως πως κερδίζουν έδαφος.

Η Κύπρος σε συστοιχία με την Ελλάδα θα επιδιώξει στον ανώτερο βαθμό να προασπίσει τα συμφέροντα της δια της νομίμου οδού.

Τη δικη τους βαρύτητα, ειδικά στη διάσκεψη Τουρκίας-ΕΕ στο τέλος Μαρτίου, αναμένεται να έχουν και χώρες που αντιτάσσονται στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Χαρτί στο οποίο ποντάρει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Με το βλέμα στην Πέμπτη

Στη σύσκεψη λήφθηκαν και άλλες αποφάσεις που αφορούν στον χειρισμό του όλου θέματος επί της θαλάσσης. Χωρίς να γίνουν γνωστές λεπτομέρειες το όλο θέμα με τη γεώτρηση δεν έχει κλείσει τόσο για την Δημοκρατία όσο και την ιταλική εταιρεία. Και όλα αυτά ανεξάρτητα από τις κινήσεις των Τούρκων στην περιοχή με την παράτυπη ανανέωση της Navtex μέχρι και τις 10 Μαρτίου.

Το γεωτρύπανο της ΕΝΙ μέχρι αργά το βράδυ Τρίτης παρέμενε στην θέση που βρίσκεται αδρανοποιημένο το τελευταίο δεκαήμερο. Πηγές με γνώση των κινήσεων που γίνονται εντός της ΑΟΖ έλεγαν στην Κ πως από πλευράς εταιρείας στην οποία ανήκει το γεωτρύπανο δεν είχε ενημερώσει για ενδεχόμενη φυγή του γεωτρύπανου από την ΑΟΖ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Δυστυχως η παρανομια ξεκινησε απο την Ε/Κ ηγεσια με το σφετερισμο του κοινου κρατους με τους τ/κ το 1963, με απανθρωπα μεσα! Η ε/κ ηγεσια δεν τιμησε την υπογραφη της στο συνταγμα και τις συμφωνιες εγκαθιδρησης της ΚΔ, γι αυτο διεθνως δεν περνουμε πρακτικη υποστηριξη .

Russ

@Russ Ο κάθε ψυχοπαθής γράφει ότι ανοησία του κατεβεί προκειμένου να κερδίσει 5 λεπτά δημοσιότητας.

Κωστάκης Ιωάννου

Δυστυχως η παρανομια ξεκινησε απο την Ε/Κ ηγεσια με το σφετερισμο του κοινου κρατους με τους τ/κ το 1963, με απανθρωπα μεσα! Η ε/κ ηγεσια δεν τιμησε την υπογραφη της στο συνταγμα και τις συμφωνιες εγκαθιδρησης της ΚΔ, γι αυτο διεθνως δεν περνουμε πρακτικη υποστηριξη .

RUss
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Ο τουρκικός στρατός εμποδίζει το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας

«Ας είναι καλά οι θερμοκέφαλοι! Με κλειστό οσόφραγμα και στείλαμε το μισό τουριαμό στα Καταχόμενα... ...»
Pink  |  08:11

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση