ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνομιλίες επίτροπου μετανάστευσης ΕΕ με την κυβέρνηση

Οι συνομιλίες θα αφορούν θέματα μετανάστευσης και ασφάλειας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Επίσκεψη στη Λευκωσία θα πραγματοποιήσει την Τρίτη ο Επίτροπος της ΕΕ για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, Δημήτρης Αβραμόπουλος, για συνομιλίες με την κυπριακή Κυβέρνηση για θέματα μετανάστευσης και ασφάλειας, υπό το φως των αυξημένων μεταναστευτικών ροών προς την Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο κ. Αβραμόπουλος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ενώ θα παρακαθίσει σε σύσκεψη με τη Διυπουργική Επιτροπή για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, της οποίας προεδρεύει, ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν και οι Υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, και Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου.

Το μεταναστευτικό αναμένεται εξάλλου να συζητήσει και ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την ‘Υπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι, στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Ο κ. Χριστοδουλίδης θα βρίσκεται στην αμερικανική μεγαλούπολη το τελευταίο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Την περασμένη Πέμπτη ο Επίτροπος Αβραμόπουλος είχε ανακοινώσει σημαντική ενίσχυση της πολιτικής εντολής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, με μεγαλύτερες δυνατότητες, μέσα και κονδύλια, επαναλαμβάνοντας την υπόσχεση του Προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για 10.000 συνοριοφύλακες.
Υπενθυμίζεται πως ανάμεσα στα μέτρα που αποφάσισε πρόσφατα η Διυπουργική Επιτροπή στην Κύπρο, στο πλαίσιο των χειρισμών για το μεταναστευτικό, είναι και η συζήτηση του θέματος και των θέσεων της Λευκωσίας επί αυτού με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Εσωτερικών έχει υπογραμμίσει τη σημασία του συντονισμού ενεργειών για το μεταναστευτικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο και της εφαρμογής της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, η οποία να μεταφραστεί σε ένα σαφές πλαίσιο πολιτικής, το οποίο να περιλαμβάνει ένα υποχρεωτικό μηχανισμό αυτόματης κατανομής των δικαιούχων σε όλη την επικράτεια της ΕΕ.

Είπε ακόμη πως μια νέα μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ πρέπει να μην εναποθέτει δυσανάλογο βάρος στις χώρες της πρώτης γραμμής, σε μικρές χώρες οι οποίες δεν μπορούν να αναπτύξουν δυσανάλογες με το μέγεθός τους δομές για να απορροφήσουν τα μεταναστευτικά ρεύματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Στην Κύπρο ψηφίζουμε κυβέρνηση με δημοκρατικές διαδικασίες εκλογών και πλειοψηφία, για να κυβερνάει ...»
Ανώνυμος  |  22:52

Εντοπίστηκαν 40 μετανάστες στην περιοχή του Κάτω Πύργου

«Στείλετε πίσω όλους αυτούς που αποδεδειγμένα είναι ψεύτες και εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς. Και αυ ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Παυλόπουλος: Δε νοείται συνομοσπονδία με τη μορφή που κάποιοι θα ήθελαν

«ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ… ΥΠΝΟΒΑΣΙΕΣ Σήμερα, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σεβαστή ανά το παγκόσμιο επειδή, πρωτίστως, ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α., Μ.Α.  |  12:16

Βαφτίζουν ως «χαλλούμι» λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα

«Συνεχίζεται να επιδοτείτε τους εκατομμυριούχους αγελαδοτρόφους ρε αρνιά, μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε ...»
Αρμαγεδών  |  08:07

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση