ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θεοχάρους: Για να έχουμε λύση πρέπει να αποδεχθούμε τις τουρκικές απαιτήσεις

Δυστυχώς σήμερα ο ελληνισμός βρίσκεται στο ναδίρ του, ανέφερε η Πρόεδρος του κόμματος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με τα σημερινά δεδομένα για να φτάσουμε σε λύση θα πρέπει να αποδεχθούμε όλες τις απαιτήσεις της Τουρκίας, δήλωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους, η οποία ανέφερε πως το Κίνημα ιδρύθηκε για να συνδράμει μια πάνδημη προσπάθεια εθνικής σωτηρίας.

Στην ομιλία της στο συνέδριο των αποδήμων Κυπρίων, η κ. Θεοχάρους είπε πως δυστυχώς σήμερα ο ελληνισμός βρίσκεται στο ναδίρ του και κινδυνεύει να εκλείψει, υφιστάμενος συνεχώς άγρια οικονομική και εθνική υπονόμευση και συνειδησιακή και γλωσσική γενοκτονία και οδηγούμενος σε ατραπούς δύσβατες και θλιβερές.

Έχουμε διαπράξει, ανέφερε, "θανάσιμα σφάλματα και δεν φελά να τα κρύβουμε. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σήμερα η ασπίδα και καταφυγή μας και πρέπει να την διαφυλάξομε ως κόρην οφθαλμού. Οι καιροί είναι χαλεποί".

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, είπε πως η Τουρκία απαιτεί να διατηρήσει στο διηνεκές στρατεύματα και εγγυήσεις στο νησί μας να το μετατρέψει σε τουρκικό βιλαέτι μέσω των υπερπρονομίων των Τούρκων κατοίκων της Κύπρου, νόμιμων και παράνομων, μέσω της εκ περιτροπής προεδρίας, των 4 ευρωπαϊκών ελευθεριών για τους Τούρκους πολίτες, του εκτουρκισμού των κατεχομένων και του εθνικού ξεκαθαρίσματος.

«Το δικό μας όραμα δεν είναι ένα κράτος προτεκτοράτο της Τουρκίας αλλά ένα κράτος αφιερωμένο αποκλειστικώς και μόνο εις τα επιστήμας και τη διαφώτισιν του ανθρώπου, εις την παιδεία και εις τα γράμματα και το έδαφός του να κηρυχθεί εκ των έξω απρόσβλητον, εσωτερικώς δε να κρατηθεί μακράν ξένης ανάμειξης», είπε.

Η κ. Θεοχάρους σημείωσε στην ομιλία της πως δεν αρκεί ο ΟΗΕ, η ΕΕ και η παγκόσμια κοινότητα να στηρίζουν δήθεν τις συνομιλίες και τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Όπως είπε, όλοι επιθυμούν τη λύση του Κυπριακού αλλά δυστυχώς με τα σημερινά δεδομένα για να φθάσουμε σε λύση θα πρέπει να αποδεχθούμε όλες τις απαιτήσεις της Τουρκίας.

«Θα φθάσουμε σε μια λύση ναρκοθετημένη και υπονομευμένη που θα διαλύει την Κυπριακή Δημοκρατία, μια λύση ανεφάρμοστη που θα καταρρεύσει ταχέως, παρασύροντας μαζί της και την πολυπόθητη ειρήνη, μια λύση που δεν θα είναι ένας οδυνηρός συμβιβασμός αλλά η επιβολή όλων των όρων της κατοχικής χώρας», κατέληξε η κ. Θεοχάρους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Κριτική Ακιντζί στους Ε/κ με αφορμή την επέτειο της 20ης Ιουλίου

«ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΤΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ Τ.Δ. ΤΗΣ Β.ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΟΛΑΝΔΗΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ!!!!! ΚΑΛΑ ΑΚΚΙΝΤΖΙΗ ΜΟΥ Ο ...»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  14:33

Βιβλίο για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό εκδίδει ο Κοτζιάς

«Όταν έπρεπε να διώχναν αυτόν τον `κύριο` δεν το έκαναν και τώρα γράφονται βιβλία για να αποδείξουν ότι ...»
knak  |  09:46

Κριτική Ακιντζί στους Ε/κ με αφορμή την επέτειο της 20ης Ιουλίου

«Τελικά είναι με αυτόν τον κύριο που το ΑΚΕΛ ξηλαριντζίζεται για να αρχίσουν οι συνομιλίες? »
knak  |  09:44

Αποκαθίσταται σταδιακά το πρόβλημα στον εναέριου χώρο του Βελγίου

«ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΗ? Ιωάννης Κόντος ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ»
Ιωάννης Κόντος  |  19:49

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση