ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θεοχάρους: Ο Αβέρωφ μου είπε πως η ΔΔΟ έχει τελειώσει

Διαστρέβλωσε τις δηλώσεις μου αναφέρει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Newsroom K

Την αποκάλυψη πως ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου της είπε στην παρουσία ακόμα δύο προσώπων ότι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία έχει τελειώσει, έκανε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους στο κρατικό κανάλι. Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ παρενέβη αμέσως στο κανάλι για να διαψεύσει τις δηλώσεις της Ελένης Θεοχάρους και να εκφράσει τη λύπη του.

Μιλώντας για τις εξελίξεις στο κυπριακό και τα νέα δεδομένα περί αποκεντρωμένης ομοσπονδίας, η κα Θεοχάρους ανέφερε μεταξύ άλλων πως σε συνάντησή της με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ της έκανε την εκτίμηση πως η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία έχει τελειώσει.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου έκανε τηλεφωνική παρέμβαση για να διαψεύσει τις δηλώσεις της Προέδρου της Αλληλεγγύης. «Ξέρετε τις θέσεις μου ενάντια στα δύο κράτη γυρίζω τον κόσμο από Αμερική και Ευρώπη για να στείλω το μήνυμα ότι δεν ποτέ δυνατόν να δεχτούμε δύο κράτη. Λυπούμαι πάρα πολύ όχι μόνο για τη διαστρέβλωση, γιατί το καλύτερο που μπορώ να διανοηθώ είναι ότι έτσι κατάλαβε. Και αν πράγματι έχουμε δυσκολία στο να καταλαβαίνουμε τι μας λέει ο συνομιλητής μας, τότε είναι μεγάλο πρόβλημα στην πολιτική» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Η αντιπαράθεση βεβαίως δεν σταμάτησε με την Αλληλεγγύη να ανταπαντά στις διαψεύσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου μέσω γραπτής δήλωσης.  "Ο κ. Αβέρωφ επέλεξε να απαντήσει στις αποκαλύψεις της προέδρου του Κινήματος μας, Ελένης Θεοχάρους στην κρατική τηλεόραση, υποστηρίζοντας ότι η κ. Θεοχάρους δεν κατάλαβε τι της είπε. Ωσάν να επρόκειτο για ζητήματα πυρηνικής φυσικής.  Η κυρία Θεοχάρους πιθανόν να μην κατάλαβε το υψηλό επίπεδο διανόησης του κ. Αβέρωφ. Όλοι οι άλλοι οι οποίοι έχουν ακούσει τα ίδια, ούτε αυτοί κατάλαβαν;" διερωτήθηκε. 

Για ανακρίβειες που βολεύουν την Ελένη Θεοχάρους έκανε λόγο μέσω γραπτής δήλωσης ο ΔΗΣΥ. "Οι θέσεις του ΔΗΣΥ και του προέδρου της παράταξης Αβέρωφ Νεοφύτου είναι πολύ καλά γνωστές. Και σε ότι αφορά την ανάγκη να μην εκτροχιαστεί η συζήτηση από την αναζήτηση λειτουργικής λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και σε ότι αφορά τα δύο κράτη. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ έχει ταξιδεύσει στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, έχει συζητήσει και έχει εκφράσει την ξεκάθαρη θέση εντός και εκτός Κύπρου πως δεν είναι ποτέ δυνατόν να δεχτούμε δύο κράτη.  Η κα Ε. Θεοχάρους διαστρεβλώνει αυτά που ειπώθηκαν σε μια ιδιωτική συζήτηση, μετά από δική της μάλιστα πρόσκληση στην παρουσία και άλλων προσώπων, με τρόπο που να βολεύει το δικό της αφήγημα" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X