ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:04
 

Θεοχάρους: Παράμετροι θα σηματοδοτήσουν λύση χαλαρής ομοσπονδίας

Δήλωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη για τις προσδοκίες της άφιξης της κ. Λουτ στην Κύπρο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την εκτίμηση πως οι παράμετροι που θα τεθούν, στο πλαίσιο της αποστολής της αξιωματούχου των ΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, "θα σηματοδοτούν μια λύση στη βάση της χαλαρής ομοσπονδίας που στην ουσία είναι συνομοσπονδία, δηλαδή λύση δυο κρατών", εξέφρασε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους.

"‘Ολοι έχουν στραμμένα τα βλέμματα στην άφιξη της κ. Λουτ, ελπίζοντας ότι θα προσκομίσει εκείνες τις παραμέτρους που θα δώσουν έναυσμα για μια παραγωγική διαδικασία συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού. Η δική μας εκτίμηση είναι ότι οι παράμετροι που θα τεθούν ενώπιόν μας θα σηματοδοτούν και τη λύση στη βάση της χαλαρής ομοσπονδίας που στην ουσία είναι συνομοσπονδία, δηλαδή λύση δυο κρατών", ανέφερε σε δηλώσεις της σήμερα η κ. Θεοχάρους.

Πρόσθεσε πως όλα αυτά "θα είναι σε συνέπεια με όλα όσα ελέχθησαν όλο αυτό τον καιρό, ότι θα πρέπει να αναζητήσουμε λύση έξω από το κουτί, δηλαδή έξω από όσα συζητούσαμε μέχρι τώρα, δηλαδή τη μορφή ενός κράτους που θα είχε μια συνοχή ανάμεσα στις δυο περιφέρειες".

«Αυτή τη στιγμή η συνοχή έχει χαθεί με την παραχώρηση ευρείας εξουσίας στη λεγόμενη τδβκ, την οποία κάποια στιγμή θα την πάρει και θα φύγει», είπε η κ. Θεοχάρους.

Οι δηλώσεις της κ. Θεοχάρους έγιναν έπειτα από διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη και τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο Ρενέ Τροκάζ.

Συναντήσεις με ΥΠΕΣ και Γάλλο πρέσβη

Για τη συνάντησή της με τον Υπουργό Εσωτερικών, η Πρόεδρος του κινήματος Αλληλεγγύη ανέφερε πως συζήτησαν τις νέες σκέψεις – προτάσεις και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το Υπουργείο Εσωτερικών για τον εκσυγχρονισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Είπε πως αυτά που άκουσε είναι πάρα πολύ ενδιαφέροντα και εκσυγχρονιστικά μηνύματα και πως ελπίζει να γίνουν πραγματικότητα.

Καταθέσαμε και εμείς τις δικές μας προτάσεις που σε πολλά σημεία είναι αρκετά πιο προχωρημένες από αυτές που έχει κατά νου το Υπουργείο, πρόσθεσε.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα βρεθεί η χρυσή τομή που θα αναμορφώσει την τοπική αυτοδιοίκηση και θα δώσει τη δυνατότητα για μεγαλύτερη συμμετοχή του πολίτη μέσα από τα όργανα τοπικής αυτοδιοίκησης με μοναδικό στόχο τη μεγαλύτερη ασφάλεια, την καλύτερη παιδείας, την ευημερία των πολιτών, μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Για τη συνάντησή της με τον Γάλλο Πρέσβη η κ. Θεοχάρους είπε πως ανέλυσαν την παρούσα φάση του Κυπριακού.

Ανέφερε επίσης πως συζήτησαν το θέμα της διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας στην Κύπρο και θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, την πορεία της ΕΕ, τις εξελίξεις όσον αφορά τις επικείμενες ευρωεκλογές, την κατάσταση που επικρατεί στο κυπριακό πολιτικό τοπίο όσον αφορά τις ευρωεκλογές και τα γεγονότα τα οποία που κυριαρχούν στην Ευρώπη αλλά και μαστίζουν την Ευρώπη όπως η τρομοκρατία.

Η κ. Θεοχάρους σημείωσε ως η στάση του Πρέσβη της Γαλλίας απέναντι στην Κύπρο είναι ιδιαίτερα θετική.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επαναβεβαίωση θέσεων από το Foreign Office για το Κυπριακό

«Αυτοκλιτοι και εντεταλμένοι πρέπει να απομονωθούν και να εκτεθούν δημόσια .»
Στέλιος Στυλιανού  |  17:33

Κλείδωσε ο Μουσιούττας για το ψηφοδέλτιο ΔΗΚΟ

«Τί σου είναι αυτή η ...ΔΗΚΟϊκή πολιτική!!! ...ολα τα νούμερα κερδίζουν!!!»
Ai Em  |  09:39

Αναστασιάδης: Τις επόμενες μέρες θα μας απασχολήσουν πολλά που αφορούν την δικαιοσύνη

«Μα γιατί τόση βία; Υπάρχει και η επόμενη πενταετία…. Να το συνδυάσετε με το τελεφερίκ σιόρ… »
Ai Em  |  09:26

Κλείνουν 15 καταστήματα της Τράπεζας Κύπρου

«Αυτη η εξαγγελια σημαινει περιπου 400 απολυσεις . Για ποιους κτυπα η καμπανα; ...και να μην ξεχνουμε ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  21:51

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X