ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θεριεύουν τα σενάρια για νέα «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα

Πληροφορίες θέλουν τον Ερογλου να πραγματοποιεί παρασκηνιακές κινήσεις για να διευκολύνει τον σχηματισμό της νέας «κυβέρνησης».

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Τουρκοκυπριακοί δημοσιογραφικοί κύκλοι και κύκλοι που διατηρούν στενές σχέσεις με την Άγκυρα εστιάζουν τις τελευταίες ώρες στο ενδεχόμενο της «διάλυσης» της πολυκομματικής κυβέρνησης που σχηματίστηκε πριν από περίπου ένα έτος.

Τα όσα συζητήθηκαν πρόσφατα στο κεντρικό όργανο του Κόμματος Λαού οδηγούν Τ/κ αναλυτές στο συμπέρασμα ότι οι ημέρες της τετρακομματικής «κυβέρνησης» είναι μετρημένες.

Στο εσωτερικό του ΚΛ υψώνονται φωνές κατά του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), δηλαδή του μεγαλύτερου κόμματος της «κυβέρνησης». Τόσο στο κυπριακό όσο και σε άλλα ζητήματα που αποτελούν προτεραιότητες των Τ/κ στο εσωτερικό πεδίο, το ΡΤΚ εστιάζει σε διαφορετικές προτεραιότητες, γεγονός που προβληματίζει με έντονο τρόπο στελέχη του ΚΛ.

Στις τάξεις της τ/κ Δεξιάς κυκλοφορεί η πληροφορία ότι μετά την διάλυση της τετρακομματικής «κυβέρνησης», το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) θα προχωρήσει σε σχηματισμό νέα «κυβέρνησης» με το ΚΛ. Επίσης, συζητείται ότι ο Κουντρέτ Όζερσαϊ ενδέχεται να μην θέσει ως απαραίτητη προϋπόθεση την υποψηφιότητα του στις «προεδρικές εκλογές» για τον σχηματισμό αυτής της νέας «κυβέρνησης».

Πληροφορίες για παρέμβαση του Έρογλου

Την ίδια ώρα, στην τ/κ πλευρά κυκλοφορεί και μια άλλη σημαντική πληροφορία που θέλουν τον τέως ηγέτη της τ/κ κοινότητας να πραγματοποιεί παρασκηνιακές κινήσεις για να διευκολύνει τον σχηματισμό της νέας «κυβέρνησης».

Συγκεκριμένα, κυκλοφορεί, η μέχρι στιγμής ανεπιβεβαίωτη πληροφορία ότι ο Ντερβίς Έρογλου, πριν από λίγες ημέρες συναντήθηκε με τον «υπουργό Συγκοινωνιών», Τολγκά Ατακάν, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του κ. Οζερσάι.

Τι είχε δηλώσει ο Τατάρ στην «Κ»

Πριν από μόλις μια εβδομάδα, μιλώντας στην «Κ», ο ηγέτης της τ/κ Δεξιάς είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο της δημιουργίας μιας νέας «κυβέρνησης» της τ/κ Δεξιάς. Ο Ερσίν Τατάρ προσέγγισε θετικά την προοπτική της συνεργασίας του ΚΕΕ με το ΚΛ καθώς και την υποστήριξη της υποψηφιότητας του κ. Οζερσάι στις «προεδρικές εκλογές» του 2020.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Σιζόπουλος: Η ηγεσία του ΕΛΑΜ να δείξει το ποινικό της μητρώο

«Κανένας δεν μπορεί σήμερα να πει ότι δεν γνωρίζει τι είναι η Χρυσή Αυγή ή ότι είναι κάτι διαφορετικό ...»
Russ  |  20:09

Σπαράγγια, τόσο μικρά κι όμως τόσο ισχυρά!

«Πλην όμως ψηλώνει το ουρικό οξύ»
YiannakisKosti  |  13:03

Αγώνας Σαλαμίνας-Magusa: Θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος

«Χαιρετισμούς στον Άντρο Κυπριανού και παρατρεχάμενους….! »
ΑΚΑ  |  10:01

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X