ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Την επόμενη μέρα συντονίζουν στα κατεχόμενα

Άφιξη Τσαβούσογλου και διπλωματικές επαφές μετά το ναυάγιο

Newsroom K

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται στα κατεχόμενα, μετά και από το ναυάγιο του Κρανς Μοντάνα, με τον Τ/κ ηγέτη να πραγματοποιεί συνεχείς διπλωματικές επαφές. Την ίδια στιγμή, το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στην άφιξη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ η Άγκυρα επιδιώκει κοινή θέση για το πως θα προχωρήσουν του Τ/Κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, της «κυβέρνησης» και της «αντιπολίτευσης» των κατεχομένων.

Όπως σημειώνεται στην τουρκική εφημερίδα, η «κυβέρνηση» των κατεχομένων υποστηρίζει συνέχιση με «δύο κράτη» και άρση της απομόνωσης των τ/κ. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η εφημερίδα επικαλείται και πηγές από το περιβάλλον του Τ/Κ ηγέτη οι οποίες αναφέρουν ότι θα γίνει ανακοίνωση και τοποθέτηση ανάλογα και με τη στάση της Άγκυρας.

Το στενό περιβάλλον του Ακιντζί λέει ότι η σκέφτεται πως δεν υπάρχει πολιτική βούληση για λύση ξεκαθαρίζοντας πως σημαντικό ρόλο θα παίξει τί λέει ο Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με την Κιμπρίς Ποστασί ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών φτάνει στα κατεχόμενα την Τρίτη και θα έχει συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη στις 18:00 το απόγευμα. Στις 19:45 θα πραγματοποιηθεί δείπνο εργασίας με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Στο δείπνο εργασίας θα συμμετάσχουν επίσης η «πρόεδρος» της «βουλής», Σιμπέλ Σιμπέρ, ο «πρωθυπουργός» και πρόεδρος του ΚΕΕ, Χουσείν Οζγκιουργκιούν, ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και πρόεδρος του ΔΚ, Σερντάρ Ντενκτάς, ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν και ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ.

Στις 10 το πρωί έχει ανακοινωθεί ότι ο Σερντάρ Ντενκτάς θα δώσει διάσκεψη Τύπου στα γραφεία του κόμματός του για τη διαδικασία στο Κυπριακό μετά το Κρανς Μοντάνα.

Διπλωματικός πυρετός

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με ανακοίνωση της «προεδρίας» ο Τ/κ διαπραγματευτής Οζντίλ Ναμί μετέβη στις ΗΠΑ κατόπιν οδηγιών του Τ/κ ηγέτη για να ενημερώσει αντιπροσωπείες χωρών μελών των ΗΕ για το τι έγινε στο Κραν Μοντάναν. Ο Τ/κ διαπραγματευτής αναμένεται να επιστρέψει στα κατεχόμενα την ερχόμενη εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή ο Μουσταφά Ακιντζί πραγματοποιεί επαφές με πρέσβεις, σε μία προσπάθεια να τους ενημερώσει για τα διαμειβόμενα.

Στην συνάντηση που είχε ο κ. Ακιντζί το πρωί της Δευτέρας με την Πρέσβειρα των ΗΠΑ Κάθλιν Ντόχερτι συμμετείχαν ο Ερχάν Ερτσίν ειδικός σύμβουλος του Ακιντζί για θέματα ΕΕ και διπλωματίας και η ειδική σύμβουλος πολιτικών υποθέσεων και ιστορίας, Μελτέμ Ονουρκάν Σαμανί.

Συνάντηση είχε και με τον Γερμανό Πρέσβη στην Κύπρο Nikolai Von-Schoepff χωρίς ωστόσο να γίνουν δηλώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Οι ανακριτές άνοιξαν τα χαρτιά τους, τα ερωτηματικά παραμένουν

«Δηλαδή έφυγε ξιπόλυτος χωρίς να το καταλάβει; ή άφησε τα επίτηδεε; διότι ξιπόλυτος κατά λάθος δύσκολο ...»
Janice  |  00:39

Γιλντιρίμ: Σε αδιέξοδο το Κυπριακό με την ένταξη της Ε/κ πλευράς στην ΕΕ

«Ο τουρκαλλας όταν λέει αδιέξοδο εννοεί ότι έκλεισαν κάποιοι έξοδοι που οδηγούν στην αγκαλιά της τουρκιας! ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  12:16

Επίτροπος Διοικήσεως: Εντολή μου είναι να είμαι δίκαιη και όχι αρεστή

«Είναι προφανές ότι η κα Λοττίδου δεν επιθυμεί να έλθει σε αντιπαράθεση με την εκκλησία και για αυτό ...»
Leo  |  12:02

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση