ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Την παρέμβαση του ΓΓ για τις διαρροές ζητά ο Λιλλήκας

Κάνει λόγο για διάπραξη ποινικού αδικήματος

Newsroom K

Ο Γενικός Εισαγγελέας οφείλει αυτεπάγγελτα να παρέμβει για το θέμα διαρροών εγγράφων από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας προς πολίτες, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας. «Ανέμενα από τον Γενικό Εισαγγελέα να παρέμβει αυτεπάγγελτα. Αν ένας πολίτης που έχω στα χέρια μου οποιαδόποτε έγγραφα διαβαθμισμένα λόγω της συμμετοχής μου στο Εθνικό Συμβούλιο και τα διαβιβάσω σε εσάς τότε διαπράττω ποινικό αδίκημα».

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Λιλλήκας σχολίασε ότι αν αυτό γινόταν σε άλλη χώρα τότε ο πρόεδρος θα προχωρούσε σε παραίτηση αυθημερόν.

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι πρόκειται για διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων, συγκρίνοντας το με την υπόθεση του τέως υπαρχηγού της Αστυνομίας ο οποίος βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης για παρόμοιο ζήτημα.

«Δεν μπορεί για τον υπαρχηγό να αποτελεί αδίκημα και για τον Πρόεδρο όχι» επισήμανε ο κ. Λιλλήκας, ενώ υπογράμμισε ότι «η κυπριακή δημοκρατία έχει νομοθεσίες και ισχύουν για όλους τους πολίτες συμπεριλαμβανομένου και του πρώτου πολίτη»,

Πρόσθεσε ότι «από την στιγμή που ο πρόεδρος διαβάθμισε μια επιστολή ως απόρρητη δεν μπορούσε να την αποστείλει σε ένα πρόσωπο που δεν είχε εξουσιοδότηση να παραλαμβάνει και έρχονται εις γνώση του διαβαθμισμένες πληροφορίες».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου απάντησε ότι γίνεται πολύς λόγος για το τίποτα, καθώς τα έγγραφα που δόθησαν δεν ήταν κάτι που δεν γνώριζαν ήδη τα κόμματα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X