ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:09
 

Το Κυπριακό θα θέσει στον Ερντογάν η Μέρκελ

Πηγές αναφέρουν πως η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας εξαρτάται από την πορεία του Κυπριακού

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κοινές θέσεις και απόψεις σε μια ευρεία σειρά θεμάτων έχουν η Κυπριακή Δημοκρατία και η Γερμανία, διαπίστωση που προέκυψε από τις σημερινές συναντήσεις του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη και ειδικότερα στην συνέχεια αυτής με τον ομόλογο του Χάικο Μαας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Χριστοδουλίδης «υπάρχει κοινή βούληση και από τις δύο πλευρές να ενισχύσουμε την συνεργασία μας και με πρωτοβουλίες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και εντός της ΕΕ, καθώς υπάρχει ταύτιση απόψεων σε πολλά θέματα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές του ΚΥΠΕ, η Καγκελάριος Μέρκελ θα θέσει το Κυπριακό ζήτημα στον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επίσκεψη του στο Βερολίνο, επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας εξαρτάται από την πορεία του Κυπριακού και στο Βερολίνου αναμένουν από την Άγκυρα συγκεκριμένες ενέργειες που να αφορούν το Κυπριακό ζήτημα.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές πολύ θετική για την Κυπριακή Δημοκρατία είναι οι θέσεις του Βερολίνου σε ό,τι αφορά στις γεωτρήσεις, καθώς όπως λένε στην γερμανική πρωτεύουσα δεν μπορούν να υπάρξουν παρενοχλήσεις από την Τουρκία και στο θέμα αυτό το Βερολίνο παραμένει σταθερά στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπως αυτές εκφράστηκαν τον Μάρτιο του 2018.

Στη γερμανική πρωτεύουσα δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον και για τις σχέσεις που αναπτύσσει η Κυπριακή κυβέρνηση με χώρες της περιοχής και ιδιαίτερα το Ισραήλ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:47

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:46

Στην αντεπίθεση οι γιατροί του δημοσίου

«Προς κυρία Έλενα Νεοκλέους: μην εκπλήττεστε για την αρνητική στάση του Κούμα. Ο άνθρωπος κάνει ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Mιλούμε για μια ομάδα 56 άχρηστων ατόμων! »
ΑΚΑ  |  09:18

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X