ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τριμερής με προοπτική τη Μεσογειακή Ένωση

Νέα σελίδα στις σχέσεις Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ η δεύτερη τριμερής στη Λάρνακα

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Η δεύτερη τριμερής των Υπουργών Άμυνας Κύπρου-Ελλάδας- Ισραήλ καθιερώνει σε θεσμό την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει στο κομμάτι της άμυνας. Οι ΥΠΑΜ Σάββας Αγγελίδης Πάνος Καμμένος και Αβίγκντορ Λίμπερμαν κατά τη συνάντησή τους εξέφρασαν την επιθυμία τους να μετατραπεί η Μεσόγειος σε περιοχή σταθερότητας τονίζοντας εμφαντικά πως η συνεργασία των τριών χωρών δεν λειτουργεί εναντίον σε τρίτα κράτη της περιοχής.

Με βασικό στόχο τη σταθερότητα οι τρείς Υπουργού έκαναν ένα βήμα προόδου στην ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας. Ο οικοδεσπότης της 2ης τριμερούς Συνόδου υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Σάββας Αγγελίδης ευχαρίστησε θερμά τους ομολόγους του για την άμεση ανταπόκριση αποστολής βοήθειας στην πυρκαγιά της Τηλλυρίας.

Ο κ. Αγγελίδης τονίζοντας τη χρονική περίοδο υποστήριξε πως οι σύγχρονες απειλές δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μεμονωμένα από κάθε χώρα. Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Αβίγκντορ Λίμπερμαν επικεντρώθηκε στην παράνομη μετανάστευση και την τρομοκρατία προβλήματα που για να αντιμετωπισθούν όπως είπε πρέπει οι τρείς χώρες να αναπτύξουν βαθιά συνεργασία.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για στρατηγική συνεργασία των τριών χωρών τονίζοντας την αποφασιστικότητα και δέσμευση για αποτροπή προκλήσεων που στόχο έχουν την ευημερία των λαών. Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή επισήμανε ο κ. Καμμένος προκαλούν ανησυχία και αποτελούν πρόκληση για την ασφάλεια των τριών χωρών. Ο κ. Καμμένος ολοκληρώνοντας τη δημόσια τοποθέτησή του είπε ότι μετά την δεύτερη τριμερή «μπορούμε να πούμε ότι η Μεσογειακή Ένωση γεννιέται».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση