ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ξεκαθαρίζει το σκηνικό ενόψει εκλογών

Με τα κοινοβουλευτικά κόμματα πλην του ΕΛΑΜ να έχουν αποφασίσει τον υποψήφιο τον οποίο θα στηρίξουν

Newsroom K

Ξεκάθαρα είναι πλέον τα δεδομένα για τις προεδρικές εκλογές αφού μέσα από έντονες διεργασίες όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα πλην του ΕΛΑΜ έχουν επιλέξει τον εκλεκτό τον οποίο θα στηρίξουν στην εκλογική μάχη της 28ης Ιανουαρίου. Μετά από ένα Σαββατοκύριακο έντονων διεργασιών και την επίσημη εξαγγελία του ΠτΔ για την διεκδίκηση ακόμα μίας θητείας τις τελικές τους αποφάσεις πήραν το Κίνημα οικολόγων και η Αυτόνομη πλατφόρμα οι οποίοι ουσιαστικά επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις στηρίζοντας την υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΗΚΟ. Άλλωστε το μεγάλο ποσοστό το οποίο εξασφάλισε ο υποψήφιος πρόεδρος μέσα από τις δύο σημερινές διασκέψεις ήταν κάτι το αναμενόμενο αφού οι ηγεσίες τόσο των Οικολόγων όσο και της Αυτόνομης πλατφόρμας εργάζονταν εδώ και καιρό στο Επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου για την ετοιμασία του προγράμματος του υποψηφίου.

Ζήτησε εντολή για ακόμα μια θητεία

Σε ομιλία του το περασμένο Σάββατο ο Νίκος Αναστασιάδης σε ένα ακροατήριο πέραν των 2.500- 3.000 παρευρισκομένων αφού έκανε τον απολογισμό της πενταετίας του εξήγησε τους λόγους για τους οποίους επαναδιεκδικεί την προεδρία. Υποσχόμενος πως πρόκειται για την δεύτερη και τελευταία θητεία του και πως σε αυτή τη θητεία δεν θα είναι αντίπαλος κανενός, ο Νίκος Αναστασιάδης υποσχέθηκε πως αν εκλεγεί θα συνεχίσει με το ίδιο πάθος πείσμα και βούληση για συνεργασία με όλους. 

Περιμένουν ΕΛΑΜ

Μπορεί οι διαδικασίες μέσα στο Σαββατοκύριακο να ξεκαθάρισαν το σκηνικό για το πώς θα κινηθούν τα επτά από τα οκτώ κοινοβουλευτικά κόμματα όμως επιτελεία και κόμματα έχουν στραμμένη την προσοχή τους και προς το ΕΛΑΜ. Συγκεκριμένα πολιτικοί κύκλοι φαίνεται να εκτιμούν ότι στην περίπτωση που το ΕΛΑΜ αποφασίσει να κατέλθει στις εκλογές με υποψήφιο από τον ακαδημαϊκό χώρο είναι σε θέση να δημιουργήσει ζημιά στις συσπειρώσεις των υπόλοιπων επιτελείων. Για τον λόγο αυτό το επόμενο διάστημα και προτού μπούμε για τα καλά στην προεκλογική περίοδο οι υποψήφιοι περιμένουν τι θα αποφασίσει να πράξει τελικώς το ακροδεξιό κόμμα με όλα τα δεδομένα να συνηγορούν σε αυτόνομη κάθοδο με το πρόεδρο του κινήματος Χρίστο Χρίστου.

 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ισραηλινοί επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στο αερ. Λάρνακας

«Τωρα αντι του αερολιμενα λαρνακας θα χρησιμοποιυν αυτο της τυμπου. Μπραβο στο Υπουργειο εξωτερικων.»
Χαρης  |  08:35

Ισραηλινοί επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στο αερ. Λάρνακας

«Η απόφαση να μην επιτρέπεται εισοδος η εξοδος σε όσους ξένους επισκέπτονται τα κατεχόμενα είναι πολυ ...»
Charalambos panagidis  |  11:19

Πρόταση για κούρεμα δανείων παρουσίασε ο Λιλλήκας

«Μετά από μια ανάληση δεν φαίνεται και τοσο υλοποιήσιμη η πρόταση: https://wp.me/p5fNbB-4b »
SNicolaou  |  12:41

Με απλά λόγια

««αν δεν μπορείς να το εξηγήσεις με απλά λόγια, ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά». H κατάσταση ...»
jim  |  09:45

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση