ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:03
 

Ξεκίνησε τις επαφές με τις εγγυήτριες η Τζέιν Λουτ

Δεν έχει ακόμη ενημερώσει τη Λευκωσία πότε αναμένεται η εκ νέου κάθοδός της ή τι γίνεται με το πρακτικό της 4ης ιουλίου

Του Μιχάλη Τσικαλά

Του Μιχάλη Τσικαλά

tsikalasm@kathimerini.com.cy

Στη διαδικασία των εκ νέου επαφών με τις εγγυήτριες δυνάμεις φαίνεται πως έχει μπει η Τζέιν Λουτ σύμφωνα με τις πληροφορίες της "Κ". Για την ώρα δεν είναι ορισμένη η ημερομηνία επιστροφής της στην Κύπρο, ωστόσο αυτή θα πρέπει ν΄αναμένεται μετά τη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί. 

Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως ήδη η Αμερικανίδα διπλωμάτης έχει συναντηθεί με την πλευρά της Βρετανίας, οπότε και ακολούθως θα έχει συναντήσεις με την πλευρά της Ελλάδας, της Τουρκίας και την ΕΕ. 

Κατά την τελευταία της παρουσία άλλωστε στην Κύπρο πηγές σημείωναν πως είχαν εγερθεί θέματα που αφορούν και τις εγγυήτριες δυνάμεις και προφανώς αυτά είναι που εξετάζονται τώρα με άξονα τους όρους αναφοράς. 

Παράλληλα όμως δεν υπάρχουν νεότερα αναφορικά με το τι μέλει γενέσθαι πέριξ του πρακτικού της 4ης Ιουλίου. Η ε/κ πλευρά περιμένει την κ. Λουτ η οποία με τη σειρά της έχει δεσμευτεί ότι θα το βρει και μάλιστα ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει δηλώσει πως χωρίς αυτό θα είναι ελλειματικοί οι όροι αναφοράς.  

Ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης αναμένεται να ενημερώσει αύριο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφορικά με τις δικές του επαφές αλλά και με τα όσα προκύπτουν από τις επαφές της κ. Λουτ. 

Τι έπεται 

Εφόσον ξεπεραστεί ο "σκόπελος" της ανεύρεσης του πρακτικού της 4ης Ιουλίου και ολοκληρωθούν τόσο οι επαφές της κ. Λουτ όσο και η συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί, εκείνο που μένει να γίνει είναι η σύνθεση των όρων αναφοράς. 

Ωστόσο αυτό δεν είναι τόσο εύκολο, εφόσον οι δυσκολίες που καταγράφονται και η απόσταση ανάμεσα στις πλευρές είναι ακόμη μεγάλη και ξεπερνάνε ως ζητήματα ακόμη και το να βρεθεί το εν λόγω πρακτικό. 

Την ίδια ώρα, όπως έχει ήδη καταγράψει η "Κ", φαίνεται πως έχει περάσει και στα ΗΕ το μήνυμα πως δεν αναμένονται εξελίξεις στο κυπριακό πριν τον Ιούνιο και αφού διαφανεί τι θα γίνει με το Brexit, τις εκλογές στην Ελλάδα και τις δημοτικές στην Τουρκία, θέματα στα οποία έκαναν διαρκώς αναφορές οι Τούρκοι αξιωματούχοι όλο το τελευταίο διάστημα.  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Μιχάλη Τσικαλά

Σχόλια αναγνωστών

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να συγχαρω για την έγκαιρη ΦΤΩΧΗ πληροφόρησή και ενημέρωση των γεγονότων. Η ...»
Christos  |  21:55

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Συνελήφθηκαν τρία άτομα φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας ΚΥΠΕ - Φανίτσα ...»
C.IOANNIDIS  |  21:52

Σιζόπουλος: Η ηγεσία του ΕΛΑΜ να δείξει το ποινικό της μητρώο

«Κανένας δεν μπορεί σήμερα να πει ότι δεν γνωρίζει τι είναι η Χρυσή Αυγή ή ότι είναι κάτι διαφορετικό ...»
Russ  |  20:09

Σπαράγγια, τόσο μικρά κι όμως τόσο ισχυρά!

«Πλην όμως ψηλώνει το ουρικό οξύ»
YiannakisKosti  |  13:03

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X