ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναστασιάδης: Τελικός κριτής ο λαός για λύση του Κυπριακού

Θέλουμε ολοκληρωμένη τελική συμφωνία που να συνάδει με το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο τόνισε

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Χωρίς συνολική λύση, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν ενδιάμεσες λύσεις «και συνεπώς το τι λέει ο κ. Ακιντζί, είναι δικές του θέσεις και όχι δικές μας», δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λευκωσίας στο Δημαρχείο Λατσιών.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η αντιπολίτευση, μετά τις δηλώσεις του κ. Ακιντζί για ενδιάμεση λύση ερμηνεύει το γεγονός ότι στο Κραν Μοντανά πήγαμε για μια στρατηγική συμφωνία ως το ίδιο γεγονός με αυτό που ζητά ο Τ/κ ηγέτης και ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε: «Βεβαιότατα ναι».

«Και δεν έχω να δηλώσω τι πέραν από το γεγονός ότι αυτό που θέλουμε είναι μια ολοκληρωμένη τελική συμφωνία που να συνάδει πρώτον με το διεθνές δίκαιο και δεύτερον - σημαντικό εξίσου - με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Χωρίς συνολική λύση δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν ενδιάμεσες λύσεις και συνεπώς το τι λέει ο κ. Ακιντζί είναι δικές του θέσεις και όχι δικές μας," τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Συνέχισε λέγοντας "Και ας μη συγχέεται απλώς η επίλυση κάποιων θεμάτων που έθεσε ο ΓΓ με πρώτιστο και πάνω απ’ όλα την κατάργηση των εγγυήσεων, των επεμβατικών δικαιωμάτων και το θέμα της αποχώρησης του κατοχικού στρατού με τα οποιαδήποτε άλλα και υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να αντιμετωπίσουμε προκειμένου να πούμε ότι είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε μια λύση ενώπιον του λαού, ο οποίος θα είναι και ο τελικός κριτής».

Ο κ. Ακιντζί, σε μήνυμά του προχθές, είπε ότι υπάρχει ανάγκη για μια νέα προσέγγιση στο Κυπριακό που θα επικεντρώνεται στη λύση, θα εμπεριέχει την έννοια ενός πακέτου και θα έχει συγκεκριμένη διάρκεια, εκτιμώντας ότι ούτε ο ΓΓ του ΟΗΕ θα τους καλέσει σε μια διαδικασία που θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με την προηγούμενη.

Στο μήνυμά του, για την επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους, ο κ. Ακιντζί αναφέρθηκε σε σκέψη όπως ο ίδιος ο ΓΓ, είτε κάποιος υψηλόβαθμος του ΟΗΕ, που ο κ. Γκουτέρες θα ορίσει με την έγκριση των δύο πλευρών, διερευνήσει μέσω συνομιλιών, το ενδεχόμενο ενός πλαισίου στρατηγικής συμφωνίας. «Σε περίπτωση που προκύψει μια τέτοια συμφωνία πλαίσιο, σίγουρα μπορεί να ορισθεί ένα πρόγραμμα διαπραγματεύσεων, καθορισμένης διάρκειας, για να συμπληρωθεί αυτό το πλαίσιο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αλέκος προς Οδυσσέα: Πολύ μικρός για να μου μιλάς για εντιμότητα

«Αντί να παραιτηθεί για σκοπούς ευθιξίας (και όχι μόνο) κατηγορεί άλλους ο κ Αλέκος. Έλεος σε αυτόν τον ...»
Γιάννος  |  13:51

Αλέκος προς Οδυσσέα: Πολύ μικρός για να μου μιλάς για εντιμότητα

«K. Γενικέ Ελεγκτή, μην πτοείσαι! Μπουχτίσαμε στην διαφθορά και τις διαπλοκές. Στείλτε τους όλους στην ...»
Γιάννος  |  11:24

Ζητά ακόμη μια θητεία ο Τάκης

«Το σύνδρομο του αναντικατάστατου κτυπά, κατά κανόνα, τους «επιτυχημένους»! Ένα πράγμα όμως πρέπει ...»
Ai Em  |  09:41

Η «μάχη» των ρωσικών γιοτ, στη Λεμεσό (βίντεο)

«Ζούμε στην εποχή που οι απατεώνες γίνονται πρότυπα επιτυχίας. »
Ai Em  |  09:29

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση