ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χωρίς το Προεδρικό, ενημέρωσε ο ΔΗΣΥ για το κυπριακό

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου μίλησε με τον Αλέκο Μαρκίδη για τις εξελίξεις στο κυπριακό πλαισιωμένος από κληριδικά στελέχη

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Χωρίς την παρουσία μελών της κυβέρνησης, πλην της υφυπουργού Ναυτιλίας Νατάσας Πηλείδου, αλλά με έντονο το στοιχείο της κληριδικής σχολής, ο ΔΗΣΥ διοργάνωσε ημερίδα ενημέρωσης για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Στο πλευρό του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, το πρώην μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Αλέκος Μαρκίδης, ο οποίος ανέλυσε το τι ακριβώς προνοεί η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.

Στην ημερίδα, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων το πρώην μέλη της κυβέρνησης και το στενό περιβάλλον του Γλαύκου Κληρίδη όπως η Καίτη Κληρίδου, ο στενός του συνεργάτης του Παντελής Κούρος, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιαννάκης Κασουλίδης και ο πρώην ευρωβουλευτής Παναγιώτης Δημητρίου.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ανέλυσε τις εξελίξεις στο Κυπριακό και προειδοποίησε πως όσοι ονειρεύονται μία άλλη μορφή λύσης, θα πρέπει να γνωρίζουν πως δεν είναι εφικτό το ενιαίο κράτος. Προειδοποίησε για την κρισιμότητα των στιγμών ξεκαθαρίζοντας πως το κόμμα στηρίζει πλήρως τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις προσπάθειες που καταβάλλει στις διαπραγματεύσεις. Ο Αλέκος Μαρκίδης, με την ιδιότητά του ως νομικός ανέλυσε το τι προνοεί η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και υπογράμμισε πως θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τελικώς τι θέλουμε στο κυπριακό. Προειδοποίησε πως δεν γίνεται να θέλουμε δύο κράτη, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους που κάτι τέτοιο εγκυμονεί. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τοποθετήθηκε και ο Παντελής Κούρος ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη προσήλωσης στη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, κάτι που θα πρέπει να καταστεί σαφές κυρίως σε κόμματα του ενδιάμεσου χώρου οι οποίοι την απορρίπτουν ως μορφή λύσης. Για την διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία αλλά και τα δύο κράτη μίλησε και ο πρώην υπουργός εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, σημειώνοντας πως στόχος θα πρέπει να είναι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο το ότι αφήνεται να εξελιχθεί συζήτηση γύρω από τα δύο κράτη.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε και το tweet του προέδρου του ΔΗΣΥ με το πέρας της ημερίδας, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στις κληριδικές αρχές που δεν πρόκειται να εγκαταλειφθούν από το κόμμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Μάλλον να κατευνάσουν το θηρίο όχι να το εξημερώσουν γιατί δεν εξημερώνεται!»
Leon  |  13:30

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X