ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:41
 

Χριστοδουλίδης: Ένα το πλαίσιο Γκουτέρες και δεν αμφισβητείται

Διαφώνησε παράλληλα με τη θέση της τουρκικής πλευράς ότι δεν πρέπει να αναμένεται η όποια κινητικότητα στο Κυπριακό μέχρι τον Ιούνιο.

Newsroom K

Ενα είναι το πλαίσιο Γκουτέρες και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν το τί περιλαμβάνει, δήλωσε το πρωί ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι δεν ζητήθηκε να δοθεί γραπτώς το κείμενο των διευκρινήσεων. Ωστόσο, πρόσθεσε, το πώς διαμορφώθηκε το πλαίσιο ξεκαθαρίζεται μέσα από τις επιστολές του Προέδρου Αναστασιάδη προς το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, μετά το Κραν Μοντανά.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε πολύ σημαντική την επικείμενη συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί, στην οποία ανέφερε ότι μπορεί να ξεκαθαρίσει και το συγκεκριμένο ζήτημα. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων το συντομότερο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών διαφώνησε με τη θέση της τουρκικής πλευράς ότι δεν πρέπει να αναμένεται η όποια κινητικότητα στο Κυπριακό μέχρι τον Ιούνιο, προσθέτοντας ότι κάθε μέρα που περνά χωρίς συνομιλίες επιδρά αρνητικά στην προσπάθεια που καταβάλλεται για επανέναρξη του διαλόγου.

ΣΧΟΛΙΑ

Διπλωματία από τα Lidl να θεωρείς πως τα σχόλια που έδωσε η πλευρά σου επί του εγγράφου της 30ης Ιουλίου, χωρίς να ζητήσεις να καταγραφούν κάπου και χωρίς να λάβεις αναθεωρημένο έγγραφο, αποτελούν το πλαίσιο Γκουτέρες. Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας.

Πέτρος Παπαστυλιανού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σιζόπουλος: Η ηγεσία του ΕΛΑΜ να δείξει το ποινικό της μητρώο

«Κανένας δεν μπορεί σήμερα να πει ότι δεν γνωρίζει τι είναι η Χρυσή Αυγή ή ότι είναι κάτι διαφορετικό ...»
Russ  |  20:09

Σπαράγγια, τόσο μικρά κι όμως τόσο ισχυρά!

«Πλην όμως ψηλώνει το ουρικό οξύ»
YiannakisKosti  |  13:03

Αγώνας Σαλαμίνας-Magusa: Θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος

«Χαιρετισμούς στον Άντρο Κυπριανού και παρατρεχάμενους….! »
ΑΚΑ  |  10:01

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X