ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χρίστου: Όχι σε συνομιλίες αν δεν εξασφαλιστούν θετικές δεσμεύσεις

Ο κ. Χρίστου είπε πως εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή δεν θα υπάρξουν κάποιες εξελίξεις

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τη θέση ότι δεν πρέπει να πάμε σε νέο γύρο συνομιλιών αν δεν εξασφαλίσουμε θετικές δεσμεύσεις για τον τόπο, διατύπωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη κατά την οποία ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα του δείπνου των δύο ηγετών.
 
Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Χρίστου είπε πως ενημερώθηκε κατά τη συνάντηση για το δείπνο του Προέδρου με τον Τ/κ ηγέτη, για τα ενεργειακά ζητήματα αλλά και ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης που απασχολούν τους πολίτες.
 
Είπε πως το ΕΛΑΜ έχει αποστείλει εδώ και αρκετούς μήνες τις θέσεις του στο Κυπριακό, καθώς και σε ζητήματα οικονομίας όπως αυτό των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων. «Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αποστείλουμε ξανά όλες τις θέσεις μας, τις οποίες είχαμε εξαγγείλει προεκλογικά», είπε.
 
Ερωτηθείς για το Κυπριακό, ο κ. Χρίστου είπε πως εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή δεν θα υπάρξουν κάποιες εξελίξεις, «η Τουρκία παραμένει στη θέση που έχει εδώ και αρκετά χρόνια με αποτέλεσμα να μην μπορεί η ε/κ ηγεσία να προχωρήσει σε διαδικασία επίλυσης του ζητήματος», είπε, και πρόσθεσε πως ο Ταγίπ Ερντογάν είναι αυτή τη στιγμή ο πλέον αδιάλλακτος ηγέτης και ότι η Τουρκία ασκεί αυτή τη στιγμή επιθετική πολιτική σε όλες τις γειτονικές της χώρες.
 
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Χρίστου είπε πως από τη στιγμή που ο Τ/κ ηγέτης επιμένει στα ίδια ζητήματα όπως πράττει εδώ και αρκετά χρόνια, από τη στιγμή που η Τουρκία κρατά ακόμη τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, δεν πρέπει να έχουμε νέο γύρο συνομιλιών. «Πρέπει να πάμε σε νέες συνομιλίες μόνο και όταν καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε από πριν κάποιες θετικές δεσμεύσεις για τον τόπο μας», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Tην προεδρία του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης αναλαμβάνει ο Κασουλίδης

«`Οτι και να κάνει ο Αβέρωφ, πάλι η δήλωση του Πόθεν Έσχες του δεν βγάζει νόημα. Ο μοντέρνος, προοδευτικός ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  16:59

Προδρόμου: Το ΑΚΕΛ βρίσκεται ακόμα σε προεκλογικό αγώνα

«...και ο Προδρόμου σταθερά σε Colloquium γκαιμπελισμού!!!»
Ai Em  |  09:57

Ερχιουρμάν: Θέλουμε λόγο στους υδρογονάνθρακες, όχι μόνο μερίδιο

«Ας του δωσουμε αυτά που θελει! Έλα παρτα: ο!ο»
Μπιχτης  |  23:53

«Ας πάμε στο λαό» δήλωσε για τη βουλευτική έδρα της Λεμεσού o Αβέρωφ

«Οριζόντια ψήφος τώρα. Τέρμα στην κομματοκρατία »
Ευάγγελος Αναστασιάδης  |  17:17

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση