ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:00
 

Χρύσης, Σολωμού και στη μέση Σαββίδης για τη γραμματεία του ΔΗΚΟ

Δύο μέλη του εκτελεστικού γραφείου θα συμμετέχουν στην ανώτατη πυραμίδα του κόμματος

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Την πρώτη συνεδρία του εκτελεστικού γραφείου μετά και τις εσωκομματικές εκλογές της 10ης Ιουνίου είχαν στο ΔΗΚΟ το απόγευμα της Πέμπτης. Χρύσανθος Σαββίδης, Χρύσης Παντελίδης και Γιώργος Σολωμού είναι τα μέλη του εκτελεστικού γραφείου εκ των 15 αιρετών μελών που αναμένεται να διεκδικήσουν τις δύο θέσεις για τη γραμματεία του κόμματος ενώ οι θέσεις Προέδρων ΝΕΔΗΚ ΓΟΔΗΚ και εκπροσώπου τύπου αναμένεται να ανακοινωθούν από το Φθινόπωρο.

Η έκπληξη Σαββίδη

Οι στενοί συνεργάτες του Νικόλα Παπαδόπουλου ο διευθυντής του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος Χρύσης Παντελίδης και ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου Γιώργος Σολωμού αναμένεται να διεκδικήσουν θέση στη γραμματεία του κόμματος. Βάσει καταστατικού άλλωστε δύο από τα 15 αιρετά μέλη του κόμματος μπορούν να διεκδικήσουν θέση στην ανώτατη πυραμίδα του κόμματος. Θέση στη γραμματεία του κόμματος αναμένεται να διεκδικήσει και ο εκ Πάφου ορμώμενος Χρύσανθος Σαββίδης. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σαββίδης τερμάτισε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στο εκτελεστικό γραφείο και με αρκετές μονοσταυρίες. Κάτι που προκάλεσε την έκπληξη πολλών εντός ΔΗΚΟ και κυρίως το ενδιαφέρον των στελεχών του κόμματος που προέρχονται από την επαρχία Πάφου για τις ισορροπίες δυνάμεων που δημιουργούνται για τις βουλευτικές εκλογές του 21. Στο ενδεχόμενο που οι τρεις υποψηφιότητες μείνουν μέχρι τέλους, το εκτελεστικό γραφείο μέσω εκλογών θα εκλέξει την δυάδα που θα τους εκπροσωπεί στο εκτελεστικό γραφείο.

Αναμφίβολα ο Νικόλας Παπαδόπουλος φαίνεται να θέλει την εκλογή των στενών του συνεργατών στην γραμματεία καθώς κάτι τέτοιο όχι μόνο θα επισφραγίσει την πλήρη επικράτησή του στη νέα εποχή του ΔΗΚΟ αλλά θα συμβάλει στην παραγωγή πολιτικής του. Το σίγουρο είναι πάντως πως θέλει να κρατήσει τις ισορροπίες και να αποφύγει τις όποιες επικρίσεις περί διορισμού των εκλεκτών του εντείνονταν τη δυσφορία κάποιων στελεχών. Θα πρέπει να σημειωθεί πως την προηγούμενη πενταετία, είχαν επιλεγεί από το εκτελεστικό γραφείο, να συμμετέχουν στη γραμματεία οι Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και o Γιώργος Σολωμού ωστόσο μετά και την εκλογή της ως εκπρόσωπος τύπου, αντικαταστάθηκε από τον Άθω Αντωνιάδη. 

Μαζί με τα μέλη της γραμματείας το εκτελεστικό γραφείο θα επιλέξει τους γραμματείς των δημοσίων και διεθνών σχέσεων αλλά και τον οικονομικό διευθυντή. Μέχρι σήμερα ήταν ο Πάνος Εγγλέζος ωστόσο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία να αποσυρθεί με δεδομένο ότι βρίσκεται στην εν λόγω θέση από το 1976. Στη συνεδρία της κεντρικής επιτροπής του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, θα υποβληθούν και οι θέσεις για τους βοηθούς οργανωτικούς και τοπικής αυτοδιοίκησης. Για τις εν λόγω θέσεις μπορούν να διεκδικήσουν και μέλη του κόμματος που δεν ανήκουν στο εκτελεστικό γραφείο ή την κεντρική επιτροπή.

Μετά το Φθινόπωρο

Για άλλες καίριες θέσεις όπως αυτή του εκπροσώπου τύπου των προέδρων ΝΕΔΗΚ και ΓΟΔΗΚ τα όποια ονόματα αναμένεται να ανακοινωθούν από το Φθινόπωρο. Δεδομένος θεωρείται ο διορισμός του Παύλου Μυλωνά στη θέση του εκπροσώπου τύπου ενώ σύμφωνα με κομματικές πηγές πιθανή είναι η κάθοδός του στις ευρωεκλογές σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τα ποσοστά του κόμματος.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως κατά την συνεδρία του εκτελεστικού γραφείου εκλέγηκε και το πειθαρχικό συμβούλιο του Δημοκρατικού Κόμματος που αποτελείται από τους Πανίκο Λεωνίδου στη θέση του προέδρου, Ζαχαρία Κουλία, Μάριο Παναγιώτου Αυγούστα Φακοντή και Μάριο Ορφανίδη.

Κοινή αντικατοχική

Κατά τη συνεδρία το ΔΗΚΟ αποδέχτηκε την πρόταση της ΕΔΕΚ για διοργάνωση κοινής αντικατοχικής εκδήλωσης με τα υπόλοιπα συνεργαζόμενα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, Αλληλεγύη και Οικολόγους για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Σοφία Νικολάτου: Δεν πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στην Τρ.Κύπρου

«Οι νικολατου και οι δικηγοροι τους να αφησουν τις δικηγοριστικες εξυπναδες διοτι ναι μεν δεν υπογραψεν ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:12

Τα είπε με Ακιντζί ο Άντρος

«Κελαήδη πάλιν δεν πήρες τα χάπια σου.»
ΧΧΧ  |  08:01

Τα είπε με Ακιντζί ο Άντρος

«....ατε, ατε, ατε...ακομα να ακουσουμε το κρα κρα του αντρου, δηλαδη την καταβαρθρωση της δικης μας ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:38

Τα είπε με Ακιντζί ο Άντρος

«....ατε, ατε, ατε...ακομα να ακουσουμε το κρα κρα του αντρου, δηλαδη την καταβαρθρωση της δικης μας ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:38

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X