ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Δικαιοσύνης: Πέντε νομοσχέδια για τροχαίες παραβάσεις

Η προσπάθεια είναι να γίνουν οι ποινές πιο αυστηρές

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πέντε νομοσχέδια τα οποία στοχεύουν στην αναθεώρηση των ποινών για τροχαίες παραβάσεις που αποτελούν τις κυριότερες αίτιες πρόκλησης των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων έχουν ετοιμαστεί σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου.

Επίσης όπως ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, την ιδία ώρα υπάρχουν και άλλα μέτρα για τα οποία ζητήθηκε η άποψη του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας όσον αφορά την κατακράτηση του οχήματος καθώς επίσης και την αφαίρεση της άδειας οδήγησης εξωδικαστικά.

Όπως δήλωσε ο κ. Νικολάου, η προσπάθεια είναι να γίνουν οι ποινές πιο αυστηρές και να μην αποτελούν χάδι για τους παραβάτες.

«Η οδική συνείδηση, η ασφάλιση της ασφαλούς χρήσης τόσο του οδικού συστήματος όσο και ανεξαρτήτως τι όχημα κάποιος οδηγεί ή αν είναι χρήση ποδηλάτου άλλα και η ασφάλεια των ίδιων των πεζών, είναι μια υποχρέωση που δεν αφορά μόνο την πολιτεία άλλα είναι θέμα που μας αφορά όλους», είπε.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να στείλει το δικό του μήνυμα. Να είμαστε προσεκτικοί και να σκεφτόμαστε πριν κάνουμε κάτι.

«Σκέψου ότι δίπλα σου υπάρχουν άλλοι. Δική σου ασφάλεια δεν μόνο δική σου υποχρέωση είναι υποχρέωση σου να προστατεύεις και τους γύρω σου. Και ιδιαίτερα όσους κάνουν χρήση μοτοποδήλατων και ποδηλάτων. Δυστυχώς οι Κύπριοι οδηγοί δεν επιδεικνύουν τον απαιτούμενο σεβασμό όπως για παράδειγμα έχει συμβεί με το τροχαίο δυστύχημα μόλις χθες και δυστυχώς έχουμε αυξημένων αριθμό τέτοιων δυστυχημάτων» είπε.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης μιλούσε μετά το πέρας συζήτησης με τους μαθητές του Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Λεμεσό, για την οδική ασφάλεια, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας.

Ο Κώστας Καδής σε δηλώσεις του είπε πως η προσπάθεια είναι να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές μέσα από αυτές τις συζητήσεις. Παρουσιάστηκαν πολύ συγκεκριμένα δεδομένα και στοιχεία που έχουν να κάνουν με τον τρόπο που οι νέοι πρέπει να συμπεριφέρονται στους δρόμους.

«Ήταν μια πάρα πολύ χρήσιμη συζήτηση και πέρασαν τα σωστά μηνύματα στους μαθητές μας οι οποίοι ήδη βρίσκονται στους δρόμους. Φαίνεται και μέσα από στατιστικά ότι είναι οι ηλικίες που χρειάζονται την μεγαλύτερη προσοχή. Είμαστε βέβαιοι ότι με αυτές τι ενέργειες τα αποτελέσματα θα φανούν μέσα στην επομένη περίοδο» είπε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Συζήτηση για Κυπριακό και Ενέργεια την Τετάρτη στα κατεχόμενα

«Την μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν οι Ελληνοκύπριοι καπιταλιστές σαν η αρκετά πιο ισχυρότερη πλευρά. Άλλωστε ...»
Russ  |  21:00

Συνέχεια στις Βρυξέλλες θα δώσει η Κυπρος για τουρκική Navtex

«Δυστυχως η παρανομια ξεκινησε απο την Ε/Κ ηγεσια με το σφετερισμο του κοινου κρατους με τους τ/κ το ...»
Russ  |  20:29

Αποψη: Η Τουρκία και η κυπριακή ΑΟΖ

«@Russ: Είσαι ψυχοπαθής. Τελεία.»
Boot  |  16:36

Αποψη: Η Τουρκία και η κυπριακή ΑΟΖ

«Το 1963 η ε/κ ηγεσία έκλεψε το μερίδιο των τ/κ απο το κοινο κρατος και με κτηνωδη μεσα προσπαθησε να ...»
russ  |  13:34

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση