ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:51
 

Υπ. Υγείας: Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις εισηγήσεις του ΑΚΕΛ για το ΓεΣυ

Αναγκαία προϋπόθεση για την εφαρμογή του παραμένει η ενίσχυση, και η αναβάθμιση του δημόσιου τομέα Υγείας συμφώνησαν ΑΚΕΛ και Κωνσταντίνος Ιωάννου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αναγκαία προϋπόθεση για την εφαρμογή του ΓεΣΥ παραμένει η ενίσχυση, ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του δημόσιου τομέα Υγείας συμφώνησαν ΑΚΕΛ και Υπουργείο Υγείας. Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Γιώργο Λουκαϊδη συναντήθηκε το πρωί με τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, Υπουργός Υγείας και ΑΚΕΛ συμφώνησαν όπως πραγματοποιήσουν νέα συνάντηση περί τα τέλη Αυγούστου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ για την εποικοδομητική συνάντηση και τη δεδομένη και ουσιαστική στήριξη στη μεταρρύθμιση του τομέα της Υγείας, τόσο όσον αφορά στο Γενικό Σύστημα Υγείας, αλλά και τις προσπάθειες που γίνονται για την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων με τελικό σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον Κύπριο ασθενή.

«Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις εισηγήσεις από το ΑΚΕΛ. Έχουμε συμφωνήσει σε καθορισμό οδικού χάρτη, τον οποίο εμείς ήδη έχουμε σχεδιάσει και αφορά στην αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και θα έχουμε μια συνάντηση περί τα τέλη Αυγούστου για να κοινοποιηθεί και ο συγκεκριμένος οδηγός χάρτης, ο οποίος ευελπιστούμε να εμβολιαστεί με οποιεσδήποτε εισηγήσεις έρθουν από το ΑΚΕΛ, με στόχο να προχωρούμε και να υπάρχει μια παρακολούθηση των ενεργειών που θα γίνονται», δήλωσε ο κ. Ιωάννου.

Εκ μέρους του ΑΚΕΛ, ο κ. Λουκαΐδης χαρακτήρισε χρήσιμη και εποικοδομητική τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, προσθέτοντας ότι συζητήθηκαν οι δρομολογούμενες μεταρρυθμίσεις και κυρίως το ΓεΣΥ και η αυτονόμηση. «Επικεντρωθήκαμε πρωτίστως και κυρίως στο ζήτημα της μεγάλης ανάγκης για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του τομέα της δημόσιας υγείας», σημείωσε, λέγοντας πως το ΑΚΕΛ παραμένει ισχυρά δεσμευμένο στην επιτυχή κατάληξη της προσπάθειας για μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας και για επιτυχή εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Κλείνουν 15 καταστήματα της Τράπεζας Κύπρου

«Αυτη η εξαγγελια σημαινει περιπου 400 απολυσεις . Για ποιους κτυπα η καμπανα; ...και να μην ξεχνουμε ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  21:51

Κλείνουν 15 καταστήματα της Τράπεζας Κύπρου

«Αυτη η εξαγγελια σημαινει περιπου 400 απολυσεις . Για ποιους κτυπα η καμπανα; ...και να μην ξεχνουμε ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  21:51

Εγκρίθηκαν τα Συμβούλια των Ημικρατικών

«Στα πιάτα κτυπά πολύ άσχημα το καρίκευμα του συναγερμισμού και του νεποτισμού, και δυσκολεύεσαι να το ...»
Ai Em  |  08:46

Σοφία Νικολάτου: Δεν πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στην Τρ.Κύπρου

«Οι νικολατου και οι δικηγοροι τους να αφησουν τις δικηγοριστικες εξυπναδες διοτι ναι μεν δεν υπογραψεν ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:12

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X