ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:22
 

ΥΠΑΜ: Προσηλωμένη η Κυβέρνηση στον αγώνα για διερεύνηση της τύχης των αγνοουμένων

«Είναι πραγματικά καιρός να στραφούν οι πιέσεις προς την Τουρκία, ώστε να αναγκαστεί να παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την προσήλωση της Κυβέρνησης στον αγώνα για πλήρη και αποτελεσματική διερεύνηση της τύχης όλων των αγνοουμένων, επανέλαβε ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, σε χαιρετισμό του στα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων και αγνοουμένων της Κοινότητας Κάρμι.

«Είναι πραγματικά καιρός να στραφούν οι πιέσεις προς την Τουρκία, ώστε να αναγκαστεί να παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες και να ενισχυθούν οι προσπάθειες της Διερευνητικής Επιτροπής. Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι εφτά από τους δεκατρείς ήρωες της Κοινότητας Κάρμι, αγνοούνται, 44 χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα. Ο ένας δε, αγνοείται από το 1964», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι το μνημείο των πεσόντων και αγνοουμένων της Κοινότητας Κάρμι, πρέπει να λειτουργεί ως άφωνο σάλπισμα εγρήγορσης και αγώνα για την ανατροπή των κατοχικών δεδομένων.
Ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ακόμα ότι ο τερματισμός του στάτους κβο που επέβαλε η εισβολή και η κατοχή εδώ και 44 και πλέον χρόνια, είναι στόχος αδιαπραγμάτευτος.

«Η Κύπρος και ο λαός μας, δεν συμβιβάζεται με την κατοχή, δεν αποδέχεται τη συνέχιση της απαράδεκτης σημερινής κατάστασης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι αποφασισμένος και έτοιμος ώστε μέσω ενός ειλικρινούς διαλόγου να καταλήξουμε σε μια λύση στη βάση των ψηφισμάτων και αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και των αρχών, των αξιών και του κεκτημένου της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε.

Είπε παράλληλα, ότι θα πρέπει να καταστεί σε όλους σαφές πως μόνο μέσα από ειρηνικές διαδικασίες, μέσα από έναν παραγωγικό διάλογο, θα επιτευχθεί μια λύση που θα φέρει ειρήνη και ευημερία, ενώ θα πρέπει το κράτος να μπορεί να λειτουργήσει και να είναι
κυρίαρχο, ανεξάρτητο και να ανήκει στους νόμιμους κατοίκους του.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Βαλκανική άνοιξη», διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο

«Το νέο φρούτο εποχής να εφαρμοστεί και εδώ. Κάποιος να αυτοανακυρηχθεί πρόεδρος, βλέπε Βενεζουέλα, και ...»
CGA  |  13:57

Δημοκρατία εναντίον Κομισιόν για το χαλλούμι

«O "Κύπριος" Επίτροπoς τί κάνει για το θέμα? Έκανε κάτι υπέρ των συμφερόντων μας ή προτιμά να το διασυνδέει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:38

Κλείδωσε ψηφοδέλτιο, είδε και τον Πρόεδρο ο ΔΗΣΥ

«Εκείνος που θα βρει πόσα στότσια περιέχει ο κατάλογος των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, κερδίσει μια φλαούνα! »
ΑΚΑ  |  09:26

Απαντά στα καρφιά Κοτζιά ο Άντρος

«Κύριε Κοτζιά, ο Άντρος δεν μπορεί να διαψευσθεί γιατί ναι μεν δεν ήταν ο ίδιος παρών, είχε όμως τον ...»
ΑΚΑ  |  09:22

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X