ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα επικρατέστερα σενάρια εκτόνωσης της κρίσης

Της Μαρίνας Οικονομίδου Στο επίσημο δείπνο της Συνόδου Κορυφής θα συζητηθεί η Τουρκία και η κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσογείου, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ να σημειώνει ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι «για να υπερασπιστούμε τα νόμιμα συμφέροντα της ΕΕ και των κρατών μελών της». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημείωσε βεβαίως πως στόχος του στη Σύνοδο των Αρχηγών είναι η διάσωση του κύρους και της αξιοπρέπειας της Ε.Ε, ξεκαθάρισε όμως πως οι κυρώσεις δεν θα είναι αυτοσκοπός. Το ποια θα είναι η κατάληξη της Συνόδου είναι κάτι που παραμένει ακόμη ρευστό. Ήδη κράτη μέλη έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους με την θέση της Κύπρου περί διασύνδεσης των κυρώσεων στην Λευκορωσία μαζί με τις κυρώσεις στην Τουρκία.
O εκπρόσωπος και εκ των στενών συνεργατών του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν. (Φωτογραφία: ΚΥ.Π.Ε.)

Διεργασίες για νέα τριμερή

Ενας νέος διπλωματικός μαραθώνιος βρίσκεται σε εξέλιξη με σκοπό την εκ νέου έναρξη, των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας ...
Του Βασίλη Νέδου
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ