ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑντίΛογος, το νέο θεατρικό σχήμα στην Κύπρο

Το θέατρο που θα υπηρετεί φύσει και θέσει το όνομά του σε κάθε τι αντιαισθητικό

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Το νέο θεατρικό σχήμα που γεννήθηκε στην Κύπρο, ο «ΑντίΛογος», έρχεται, όπως διακηρύσσει για να αντιταχθεί σε κάθε τι αντιαισθητικό. Οι άνθρωποι που θα το υπηρετούν προσδοκούν κάτι καινούργιο για την τέχνη του Θεάτρου. Η αισθητική τους έρχεται αντιμέτωπη με την αισθητική του σήμερα, αντιδρώντας σε οτιδήποτε έρχεται να μας κάνει να ξεχάσουμε τις ανθρώπινες αξίες, που το αρχαίο ελληνικό θέατρο πρώτο δίδαξε.

Το ρεπερτόριο του «ΑντίΛογου» λειτουργεί δίκην προγραμματικών δηλώσεων, έργα που αντιμάχονται την ανελευθερία, την έλλειψη δικαιοσύνης, τον άνθρωπο στο σύνολό του. Ένας διαρκής ΑντίΛογος στην ασχήμια, έτσι όπως τον διαπραγματεύονται στα έργα τους οι μεγάλοι /κλασικοί αλλά και οι νέοι/σύγχρονοι θεατρικοί συγγραφείς.
Η ομάδα του «ΑντίΛογου» είναι ανοικτή σε προκλήσεις και προσκλήσεις, στοχεύοντας σε μια ζωντανή σκηνική-θεατρική γλώσσα που αφορά στο σήμερα και στο πάντα. 
Το νέο αυτό σχήμα κάνει το ντεμπούτο του με τον Μπέρτολ Μπρεχτ και τα έργα «Εβραία» και «Τα ντουφέκια της κυρίας Καρράρ» μαζί, σε μια παράσταση. Αρχή, σχεδόν προγραμματική δήλωση για το τι πρόκειται να επακολουθήσει.

Τον «ΑντίΛογο» συγκροτούν οι Πόπη Αβραάμ, Ειρήνη Ανδρονίκου, Χάρης Ευριπίδου, Μάριος Κακουλή, Βασίλης Παφίτης, Νεοκλής Νεοκλέους, Άντονυ Παπάμιχαηλ, Χριστίνα Χριστόφια, Αντρέι Κρούπα και Γιούλια Χρυσοστόμου σε διαφορετικές παραστάσεις νεότερων και σύγχρονων δραματουργών.

Ρεπερτόριο 2016

1. «Όταν η Εβραία συναντά την Καρράρ» Μπέρτολ Μπρεχτ, σκηνοθεσία Νεοκλής Νεοκλέους

Τα έργα «Εβραία» και «Τα ντουφέκια της κυρίας Καρράρ» μαζί, σε μια παράσταση.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Πόπη Αβραάμ, Ειρήνη Ανδρονίκου, Χάρης Ευριπίδου, Μάριος Κακουλή, Βασίλης Παφίτης, Χριστίνα Χριστόφια

Πρεμιέρα, 29 Ιανουαρίου 2016, ώρα: 20:30

Info: Θέατρο ΠΕΟ, Aρχέμου 29, 1514, Άγιος Αντώνιος, Παλλουριώτισσα, Λευκωσία.
τηλ. κρατήσεων:  99251331 - Αφροδίτη Κατσή

Παραστάσεις: Σάββατο & Κυριακή: 30 & 31 Ιανουαρίου 2016, 6&7, 13&14, 20&21, 27&28 Φεβρουαρίου 2016

Εισιτήρια: 7 ευρώ κανονικό, 5 ευρώ μειωμένο / φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι (με την επίδειξη φοιτητικής κάρτας, κάρτας ανεργίας και ταυτότητας)

Θα ακολουθήσουν:

«Και τώρα οι δυο μας» Αλεξάντερ Γκέλμαν. Ρωσόφωνη παράσταση με ελληνικούς υπέρτιτλους.
Σκηνοθεσία Νεοκλής Νεοκλέους. Παίζουν οι ηθοποιοί Αντρέι Κρούπα και Γιούλια Χρυσοστόμου. Πρεμιέρα: 13 Μαΐου 2016

 
«Τα ορφανά» Ντέννυς Κέλυ, σκηνοθεσία Νεοκλής Νεοκλέους. Παίζουν οι ηθοποιοί: Νεοκλής Νεοκλέους, Άντονυ Παπάμιχαηλ, Χριστίνα Χριστόφια. Πρεμιέρα: 21 Οκτωβρίου 2016

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση