ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ένα οδοιπορικό: Από την Κερύνεια ώς τα διόδια

Με τραγούδια και ποιήματα του Κύπριου δημιουργού της διασποράς Πόλυ Κυριάκου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένα οδοιπορικό με τραγούδια και ποιήματα του Κύπριου δημιουργού της διασποράς Πόλυ Κυριάκου από 8 φωνές.

Αγαπημένοι μουσικοί δίνουν το παρών τους στις 24 Ιουνίου στο Σκαλί Αγλατζιάς για να ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια σε στίχους του Κύπριου δημιουργού της Αμερικής Πόλυ Κυριάκου σε μια πρώτη παρουσίαση της δουλειάς του στην Κύπρο. Στη μεγάλη αυτή γιορτή, αφιερωμένης στον Πόλυ Κυριάκου θα λάβουν μέρος οι Παντελής Θαλασσινός, Φωτεινή Βελεσιώτου, Ευρυδίκη, Αρετή Κετιμέ, Ελεάννα Ζεγκίνογλου, Ευτυχία Μητρίτσα, Άννα Χρυσάνθου και Μάρκος Γιώργατσος. Επίσης, Κύπριοι ηθοποιοί θα απαγγείλουν ποιήματά του.

Πρόκειται για την  πρώτη του προσωπική εκδήλωση στην ιδιαίτερή του πατρίδα μετά απο 34 χρόνια απουσίας.


Ο Πόλυς Κυριάκου της διασποράς
Ο Πόλυς Κυριάκου είναι ένας Kύπριος στιχουργός – ποιητής  της διασποράς ο οποίος τα τελευταία 34 χρόνια ζει στη Νέα Υόρκη. Στο βιογραφικό του καταγράφεται μια έντονη πολιτιστική δραστηριότητα στον χώρο της ομογένειας της μεγαλούπολης, αρχίζοντας απο την εθελοντική ενεργό του παρουσία στα δρώμενα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, της Επιτροπής "Justice for Cyprus Committee", των κοινωφελών ραδιοφώνων Cosmos FM και Aktina FM όπως και με τη δημιουργία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού “Ορφέας, Ίδρυμα για την Ελληνική Μουσική και Τέχνη”, ένας οργανισμός στόχος του οποίου είναι η διάδοση της ποιοτικής ελληνικής μουσικής στην Αμερική.

Η παρουσία του στην ελληνική δισκογραφία με την ιδιότητα του στιχουργού είναι πολύ σημαντική. Στίχους του μελοποίησαν σημαντικοί Έλληνες συνθέτες, όπως ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Γιώργος Ανδρέου, ο Γιώργος Καζαντζής, ο Σταύρος Σιόλας, η Σοφία Νάτσιου κ.ά. Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει μεταξύ άλλων πολλών οι Γιώργος Νταλάρας, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Παντελής Θαλασσινός, Φωτεινή Βελεσιώτου, Γιάννης Κότσιρας, Χρήστος Θηβαίος, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μελίνα Κανά, Αρετή Κετιμέ, Γιώτα Νέγκα, Λιζέτα Καλημέρη, Σταύρος Σιόλας.
Τα τελευταία 5 χρόνια ο Πόλυς Κυριάκου έχει δημιουργήσει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό “Ορφέας, Ίδρυμα για την Ελληνική Μουσική και Τέχνη”. Μέσα απο αυτόν τον φορέα οργάνωσε πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αμερική, με ποιοτική ελληνική μουσική και θέατρο με συμμετοχή απο την Ελλάδα και την Κύπρο. Στόχος του οργανισμού είναι η προβολή του πολιτισμού της Ελλάδας και της Κύπρου στην Αμερική.

 

 

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ