ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέο καθεστώς λειτουργίας εκκλησιών στα κατεχόμενα

Θα τελείται λειτουργία μόνο μια φορά τον χρόνο όπως αποφάσισε το ψευδοκράτος

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας Κίμπρις, η νέα «συγκυβέρνηση» λαμβάνει μια νέα πρωτοβουλία, η οποία αφορά την λειτουργία των εκκλησιών στο βόρειο κομμάτι του νησιού.

Σύμφωνα λοιπόν, με το τουρκοκυπριακό δημοσίευμα, από τώρα και στο εξής, στο βόρειο κομμάτι του νησιού, εκτός από τον Απόστολο Ανδρέα, τον Άγιο Βαρνάβα και τον Άγιο Μάμα, στις υπόλοιπες εκκλησίες θα τελούνται λειτουργίες μόνο μια φορά ετησίως.

Το «Υπουργείο Εξωτερικών» ανακοινώνει ότι πρόκειται για μια νέα απόφαση που λήφθηκε πριν από 10 ημέρες. Επίσης επικαλείται τις αυξημένες υποχρεώσεις της «αστυνομίας» για την εξασφάλιση της ασφάλειας των λειτουργιών. Επίσης, αναφέρεται ότι προκύπτουν προβλήματα και κατά την μεταφορά των εικονισμάτων από τις ελεύθερες περιοχές στα Κατεχόμενα. Ακόμη, υπενθυμίζει ότι ισχύουν περιορισμοί για την μετάβαση των πολιτών της «ΤΔΒΚ» στις ελεύθερες περιοχές.

Οι «αρχές» επισημάνουν ότι δεν τίθεται ζήτημα περιορισμού για τους Μαρονίες.

Την διαφωνία της με την νέα πρωτοβουλία ξεκαθαρίζει η Πλατφόρμα Αμμοχώστου που τονίζει ότι πρόκειται για μια αυθαιρεσία του «Υπουργού Εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου. Η κίνηση τονίζει ότι η νέα απόφαση της «κυβέρνησης» επιφυλάσσει αρνητικό αντίκτυπο για το καλό κλίμα στις συνομιλίες.

 

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση