ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ξεκίνησαν τα έργα αναστήλωσης του Τιμίου Σταυρού στην Καρπασία

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στα τέλη Αυγούστου και χρηματοδοτούνται πλήρως από την Ε.Ε.

ΚΥΠΕ

Άρχισαν τα έργα συντήρησης της εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού στην κατεχόμενη Καρπασία και τα έργα θα ολοκληρωθούν περί τα τέλη Αυγούστου. Οι εν λόγω εργασίες χρηματοδοτούνται πλήρως από την Ε.Ε. με το κόστος να ανέρχεται στις 34.700 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών UNDP ανακοινώνουν την έναρξη των έργων συντήρησης της εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού που αποτελεί ένα από τα τρία θρησκευτικά μνημεία κληρονομιάς των Μαρωνιτών που έχουν επιλεγεί από την Τεχνική Επιτροπή για εργασίες συντήρησης στο πλαίσιο του προγράμματος του UNDP που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. με τίτλο «Στηριξη σε μνημεία μεγάλης σημασίας για τις κοινότητες της Κύπρου».

Τα άλλα δύο μνημεία των Μαρωνιτών που επελέγησαν είναι η αρχαία εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη (τα έργα ολοκληρώθηκαν τον Οκτώβριο του 2015) και η Εκκλησία της Αγίας Μαρίνας (σε στάδιο προσφορών).

Οι εργασίες συντήρησης θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, γενικό καθαρισμό της εκκλησίας, αντικατάσταση των μεταλλικών υδρορροών, απομάκρυνση του γύψου, βάψιμο της πέτρινης επιφάνειας στους τοίχους, επισκευή του πέτρινου καμπαναριού, αντικατάσταση των κατεστραμμένων λίθων και συντήρηση των τοιχογραφιών του ναού.

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ