ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Ψηφιοποίησης της Πολιτιστικής κληρονομιάς

Συζήτηση στρογγυλής τράπεζας στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα

ΚΥΠΕ

Με απώτερο σκοπό τη διαμόρφωση ενός «Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Ψηφιοποίησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα συζήτηση στρογγυλής τράπεζας στην οποία συμμετείχαν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, που έχουν σχέση με τον Πολιτισμό και που παίρνουν αποφάσεις και διαμορφώνουν πολιτικές πάνω στο μεγάλο κεφάλαιο της διάσωσης και ανάδειξης του Ελληνικού Πολιτισμού.

Ανακοίνωση από το Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα αναφέρει ότι με τη διαμόρφωση του εθνικού αυτού επιχειρησιακού σχεδίου θα επιτευχθούν οι στόχοι της ανάδειξης του Ελληνικού Πολιτισμού στον μέγιστο δυνατό βαθμό, της αξιοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, της απασχόλησης εξειδικευμένων επιστημόνων και της τουριστικής προβολής Κύπρου και Ελλάδας μαζί με την ανάπτυξη πολιτιστικού τουρισμού.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Κυριάκος Κενεβέζος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Νικόλαος Ξυδάκης, ο Συντονιστής Ομάδας Διοίκησης Έργου για την Ψηφιακή Πολιτική και την Ανοικτή Διακυβέρνηση Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Ειδικός Σύμβουλος Υπουργού, Θεόδωρος Καρούνος και ο Καθηγητής, Αναπληρωτής Πρόεδρος Α.Ε.Ι Πειραιά Τ.Τ., Δημήτρης Τσελές. Ο Μορφωτικός Λειτουργός Τάκης Βοΐλας ανέγνωσε τον χαιρετισμό που απέστειλε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ελλάδας, Αριστείδης Μπαλτάς. 

Η συζήτηση στρογγυλής τράπεζας διεξήχθη υπό τον γενικό τίτλο «Ελλάδα-Κύπρος 2015-2025: Η δημιουργία ενός Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου για την Ψηφιοποίηση της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς - Νέες προκλήσεις, νέες προοπτικές».

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

X