ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επανέρχεται το Σατιρικό, απαντώντας στα περί ανακριβειών και ψευδών

Με πολυσέλιδη ανακοίνωσή του το Θέατρο θέτει μία σειρά από ζητήματα εναντίον του ΘΟΚ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Απ' ότι φαίνεται η κόντρα μεταξύ Σατιρικού Θεάτρου και ΘΟΚ δεν έχει λάβει τέλος, αφού το Σατιρικό Θέατρο με ανακοίνωσή του απαντάει στο  κρατικό θέατρο σχετικά με την αναφορά του ότι η πρώτη ανακοίνωση του Κωστα Καυκαρίδη βρίθει από ανακρίβειες και ψεύδη.

Στην ανακοίνωσή του το Σατιρικό Θέατρο θέτει μία σειρά από ζητήματα τα οποία έθεταν ανέκαθεν το ελεύθερο θέατρο και ειδικά το Σατιρικό Θέατρο σε ρόλο φτωχού συγγενή, με τον ΘΟΚ να συμπεριφέρεται αλαζονικά και ηγεμονικά, αλλά και ανταγωνιστικά προς τα ελεύθερα θέατρα. 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του Σατιρικού Θεάτρου θίγονται για ακόμη μία φορά τα ζητήματα της επιπρόσθετης επιχορήγησης των 4.000 ευρώ για τις κυπριακές παραστάσεις, αλλά και τα θέματα σχετικά με το Σχέδιο Θυμέλη. Ειδικά για το ζήτημα αυτό αναφέρεται στην επιστολή «μας υποσχέθηκαν στην αντρική τους τιμή ότι και τα 4 θέατρα θα πάρουν τουλάχιστον όσα πήραν πέρσι δηλ. περίπου €200.000 το καθένα». Το Σατιρικό προκειμένου λάβει αυτό το ποσό αντί των τεσσάρων έργων υπέβαλε  6, ωστόσο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο ΘΟΚ μείωσε την επιχορήγηση. 

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και για τον διορισμό της Επιτροπής κρίσης των έργων. Στην ανακοίνωση γίνεται και εκτενέστατος λόγος για τον ανταγωνισμό του ΘΟΚ, σύμφωνα πάντα με το Σατιρικό Θέατρο, έναντι του ελεύθερου θεάτρου και ειδικά προς το Σατιρικό, παραθέτοντας μία σειρά από γεγονότα από την εποχή ίδρυσης του Σατιρικού Θεάτρου από τον Βλαδίμηρο Καυκαρίδη έως το 2010, και για γεγονότα που αφορούν τον τρόπο ίδρυσής του, τη δημιουργία Δραματικής Σχολής και τις προσπάθειες για πολέμησή της. Το ιστορικό στέγασης και κατασκευής του Πολιτιστικού Ιδρύματος Βλαδίμηρος Καυκαρίδης και τον πόλεμο που δέχτηκε διαχρονικά από τον ΘΟΚ. 

Στην ανακοίνωση του Σατιρικού γίνεται επίσης λόγος για για κατάργηση του ΘΟΚ ωε ημικρατικού Οργανισμού και ως φορέα του Κυπριακού Θεάτρου και να παραμείνει μόνο σαν Κρατκό Θέατρο, με τις υπόλοιπες υπηρεσίες του να περάσουν στη δικαιοδοσία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παδείας και Πολιτισμού. 

Μένει να δούμε αν θα υπάρξει αντίδραση από πλευράς του ΘΟΚ, δίνοντας έτσι συνέχεια σε μία κόντρα, που μόνο καλό δεν κάνει στο κυπριακό θέατρο. 

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ