ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Θετική Εισήγηση για απονομή του Βραβείου Μελίνα Μερκούρη

Η τελική αξιολόγηση κρίνεται ως πάρα πολύ θετική και αισιόδοξη για τον Οργανισμό Πάφος2017

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης εξέδωσε την τελική έκθεση σχετικά με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017. Η τελική αξιολόγηση κρίνεται ως πάρα πολύ θετική και αισιόδοξη για τον Οργανισμό Πάφος2017. Γεγονός που δίνει μεγαλύτερη δύναμη και αισιοδοξία στα μέλη του Οργανισμού να προχωρήσουν στην απρόσκοπτη εκτέλεση των όσων έχουν προγραμματίσει.

Στην έκθεση της αρμόδιας Επιτροπής αναφέρεται ότι «η Πάφος είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα πώς μια μικρή πόλη μπορεί να σχεδιάσει και να οργανώσει υψηλού επιπέδου πρόγραμμα αντάξιο του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.».

Σημαντικό είναι ότι η Επιτροπή αποφάσισε θετικά για την απονομή του Βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» στον Οργανισμό, ύψους 1,5 εκατ., ποσό το οποίο είναι ουσιαστικό για τη συμπλήρωση του προγράμματος και του έργου του Οργανισμού.
Με το βραβείο αυτό επιβεβαιώνεται ουσιαστικά ότι το πρόγραμμα και η πρόοδος σε όλα τα λειτουργικά επίπεδα του Οργανισμού κατόρθωσαν να φτάσουν στο στάδιο της υλοποίησης για το 2017. Ιδιαίτερα θετικές κριτικές πήρε το υψηλό επίπεδο οργάνωσης του καλλιτεχνικού προγράμματος, το οποίο βρίσκεται σε προχωρημένα στάδια υλοποίησης, σε σχέση με τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις της ΕΕ.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής συνεχάρη τον Οργανισμό και επιβεβαίωσε τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε αυτό τον σημαντικό θεσμό, έναν θεσμό που στο τέλος θα έχει ωφελήσει ολόκληρη την Κύπρο και όχι μόνο την Πάφο.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού δρ Χρίστος Πατσαλίδης με τη σειρά του ανέφερε: «Νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι διότι παρ’ όλες τις αντιξοότητες στην αρχή και κυρίως τα περιορισμένα οικονομικά δεδομένα αλλά και την αμφισβήτηση κατά πόσο η Πάφος θα μπορούσε να φέρει εις πέρας αυτό το μεγάλο έργο, όχι απλά φαίνεται πως θα τα καταφέρουμε, αλλά έχουμε και μια πολύ θετική αξιολόγηση από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η Πάφος αποτελεί πλέον ένα παράδειγμα για το πώς οι μικρές πόλεις μπορούν να καταφέρουν μια πετυχημένη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Οργανισμού Πάφος2017 είναι 8 εκατομμύρια εκ των οποίων το 1,5 εκατ. προέρχεται από το Βραβείο «Μελίνα Μερκούρη», πέντε εκατομμύρια από επιχορήγηση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ένα εκατομμύριο από τις κοινότητες και τους δήμους της επαρχίας Πάφου, ενώ το υπόλοιπο ποσό αναμένεται να καλυφθεί από διάφορες χορηγίες.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός, όπως τονίστηκε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ότι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα Πάφος 2017 ότι τα έργα και το καλλιτεχνικό αποτύπωμα των εκδηλώσεων θα αναβαθμίσει πολιτιστικά την πόλη και θα ανοίξει στους πολίτες της πόλης του Κινύρα διαφορετικούς ορίζοντες. 

Ήδη οι πολίτες της Πάφου έχουν αρχίσει να αγκαλιάζουν την ιδέα Πολιτιστική Πρωτεύουσα, αφού στο μητρώο εθελοντών του Οργανισμού έχουν γραφτεί πέραν των 300 εθελοντών. 

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση