ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πάφος2017 αυτή την εβδομάδα

Μουσική και θέατρο Ενώνουν Ηπείρους – Γεφυρώνουν Πολιτισμούς

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δύο θεατρικές και δύο μουσικες παραστάσεις περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017.

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου θα παρουσιαστεί ο «Πλούτος»* του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Ωδείο, στις 9:00 μ.μ.

Την παράσταση παρουσιάζει η θεατρική ομάδα «Φτωχολογιά». Ο «Πλούτος» είναι η τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη, και αναφέρεται στο ανθρώπινο όνειρο για τα πλούτη, σχολιάζοντας τις πάντα επίκαιρες κοινωνικές ανισότητες και διακωμωδώντας την άδικη κατανομή του πλούτου, αλλά και τη διαφθορά.
▪ Με αγγλικούς υπέρτιτλους

Απόδοση/Δραματουργική Επεξεργασία/Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος
Ηθοποιοί: Δημήτρης Αντωνίου, Γιάννης Μίνως, Μαρίνα Βρόντη, Βαλεντίνος Κόκκινος, Βασίλης Χαραλάμπους, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Τζωρτζίνα Τάτση

Πληροφορίες: 70002414, www.greekdramafest.com


Η μουσική παράσταση «Μουσικές από τη Βενεζουέλα» θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 22 Ιουλίου στην έδρα του Οργανισμού Πάφος2017, στις 8:30 μ.μ.

Στο πνεύμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017 «Ενώνοντας Ηπείρους – Γεφυρώνοντας Πολιτισμούς», ο μαέστρος Gerardo Estrada Martinez συναντά την Ορχήστρα Avanti της Κύπρου και παρουσιάζουν ένα συναρπαστικό πρόγραμμα με μελωδίες από τη Λατινική Αμερική.
Με την συνεργασία της Πρεσβείεας της Βενεζουέλας στην Κύπρο
Είσοδος Ελεύθερη
Πληροφορίες: 2693 2017

Το Σάββατο 23 Ιουλίου στην έδρα Οργανισμού Πάφος2017, στις 8:30 μ.μ. το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει την παράσταση «Περί Πόλεως: Φιλαρμονιστές της Πάφου – Χθες, Σήμερα, Αύριο». 

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017 γίνεται γέφυρα παλιών και νέων μουσικών της Φιλαρμονικής, οι οποίοι αφηγούνται το πέρασμα τους από το ιστορικό αυτό μουσικό σχήμα της πόλης. Οι προσωπικές ιστορίες ενώνονται σε ένα μωσαϊκό δεκάδων χρόνων που αντανακλά τη λαμπρή ιστορία της Φιλαρμονικής στην Πάφο. Αφηγήσεις, φωτογραφίες και μουσικές σε μια γιορτή της πόλης και των ανθρώπων της.
Είσοδος Ελεύθερη
Πληροφορίες: 2693 2017


Τη Δευτέρα 25 Ιουλίου θα ανέβει η ΟΡΕΣΤΕΙΑ,* από το βελγικό σχήμα de Roovers και είναι βασισμένη στον Αισχύλο στο αρχαίο Ωδείο, στις 9:00 μ.μ.

Το Βελγικό θεατρικό σχήμα de Roovers συμμετέχει για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ παρουσιάζοντας την παραγωγή Ορέστεια. Η τριλογία Ορέστεια, το τελευταίο και σπουδαιότερο έργο του Αισχύλου, έχει χαρακτηριστεί ως «το μεγαλύτερο επίτευγμα της ανθρώπινης σκέψης». Τρεις φόνοι, τρεις ένοχοι, οι δαίμονές τους, η μοίρα τους και τα ηθικά τους διλήμματα αποτελούν τον φαύλο κύκλο της εκδίκησης, τον οποίο διακόπτει μια νέα τάξη πραγμάτων.

▪ Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους
Διασκευή/Σκηνοθεσία: de Roovers
Ηθοποιοί: Ρόμπι Κλέιρεν, Σάρα Ντε Μπόσσερε, Λουκ Νούιενς, Σόφι Σέντε, Ίλσε Ουτερλίντεν, Γερούν Βάντερ Βεν, Κερτ Μπεχέιντ, Πέτερ Πάιπε, Εύα Τούλκενς, Ίρις Μπεραρντόκκο

Πληροφορίες 7000 2414 │www.greekdramafest.com


*Όλες οι παραστάστεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2016 εντάσσονται στο επίσημο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

X