ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανοικτή Πρόσκληση για Επιμελητή για την Μπιενάλε Βενετίας 2017

Aπευθύνεται σε Κύπριους και διεθνείς επιμελητές, άτομα ή ομάδες, με αξιόλογο προφίλ

Δελτίο Τύπου

Η επόμενη Μπιενάλε Τέχνης της Βενετίας θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 13 Μαΐου και 26 Νοεμβρίου 2017 (preview 10-12 Μαΐου). Το Συμβούλιο της Μπιενάλε διόρισε την Christine Macel ως τη νέα Διευθύντρια του Εικαστικού Τμήματος της Μπιενάλε, αναθέτοντάς της την επιμέλεια της 57ης Διεθνούς Έκθεσης Εικαστικών Τεχνών.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Κύπρου στην επόμενη Μπιενάλε, οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν Ανοικτή Πρόσκληση για Επιμελητή, σε διεθνές επίπεδο.

Η Πρόσκληση απευθύνεται σε Κύπριους και διεθνείς επιμελητές, άτομα ή ομάδες, με αξιόλογο προφίλ στον τομέα τους. Ο επιτυχών υποψήφιος θα προσκληθεί να επιλέξει τον καλλιτέχνη ή καλλιτέχνες που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στην έκθεση, μέσα από μια νέα Ανοικτή Πρόσκληση (θα δημοσιευτεί το φθινόπωρο του 2016), και στη συνέχεια να αναπτύξει και υλοποιήσει την έκθεση του Κυπριακού
Περιπτέρου.

Η επιλογή του επιμελητή θα ανατεθεί στην αρμόδια Επιτροπή Επιλογής Έργων και Καλλιτεχνών του Υπουργείου, που απαρτίζεται από ανεξάρτητους επαγγελματίες του χώρου της τέχνης στην Κύπρο. Ο επιμελητής που θα επιλεγεί θα συνάψει σύμβαση με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, που έχουν την ευθύνη της κυπριακής συμμετοχής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανταποκριθούν μέχρι την Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@cyprusinvenice.org, υποβάλλοντας:
1) Βιογραφικό Σημείωμα και 2) Δήλωση Πρόθεσης (στα ελληνικά ή αγγλικά, μέχρι 500 λέξεις).

Η τελική επιλογή της Επιτροπής θα ανακοινωθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Επικοινωνία: τηλέφωνο +357 22 809814/815/845,  φαξ +357 22 809872,
e-mail info@cyprusinvenice.org, www.labiennale.org, www.cyprusinvenice.org 

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση