ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μία εβδομάδα εκδηλώσεων για τον Δήμο Λευκάρων

Διοργανώνεται και πάλι οτο Φεστιβάλ των Λευκάρων με ποικίλες εκδηλώσεις (12-19 Αυγούστου)

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

O Δήμος Λευκάρων όπως κάθε χρόνο εδώ και 36 χρόνια διοργανώνει και φέτος τον Αύγουστο το δικο του Φεστιβάλ που θα διαρκέσει από τις 12- 19 Αυγούστου και θα περιλαμβάνει εκθέσεις, θέατρο, μουσική, χορό και άλλες εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες.

Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στους στόχους του Δήμου να προωθήσει την καλλιτεχνική δημιουργία και να διατηρήσει την πολιτιστική κληρονομιά. Επίσης να φέρει κοντά τους απανταχού Λευκαρίτες για να νιώσουν στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς στον τόπο που γεννήθηκαν.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί στο Κέντρο Χειροτεχνίας έκθεση κεντημάτων και αργυροχοΐας. Παρουσιάζονται επιλεγμένα αυθεντικά δείγματα του λευκαρίτικου κεντήματος από διάφορες εποχές και τεχνοτροπίες. Μπορεί ακόμα κάποιος να θαυμάσει εξαιρετικά δείγματα αργυροχοΐας , μιας άλλης τέχνης που ακμάζει επίσης στα Λεύκαρα, όπως χειροποίητα κοσμήματα, κουταλάκια και καπνιστομέρρεχα

Επίσης, θα φιλοξενηθούν και εκθέσεις ζωγραφικής, παλαιάς φωτογραφίας και βυζαντινών εικόνων. Όλες οι εκθέσεις θα παραμείνουν ανοικτές καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

• Μετά τα εγκαίνια του Φεστιβάλ που θα τελέσει ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τον Κώστα Χατζηχριστοδούλου. Παρασκευή 12 Αυγούστου, ώρα 8:00 μ.μ.

Το ίδιο βράδυ στις 10:00 μ.μ. με το μπαράκι στο Δημοτικό χώρο στάθμευσης η Αθλητική Περιφερειακή Ένωση Λευκάρων ( ΑΠΕΛ ) υπόσχεται μια αξέχαστη βραδιά.

• Παρουσίαση του βιβλίου «Το Δημοψήφισμα για Απόσχιση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο και το Διεθνές Δίκαιο» του δρος Μιχάλη Σταυρινού, στο Κέντρο Χειροτεχνίας. Σάββατο 13 Αυγούστου, ώρα 6:00 μ.μ.

Το βράδυ στις 9:00 μ.μ. η θεατρική ομάδα του Δήμου θα παρουσιάσει το έργο του Αλέκου Σακελλάριου «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης».

• Διαγωνισμός Bridge στο οίκημα του Κέντρου Νεότητας. Κυριακή 14 Αυγούστου, από τις 10:00 π.μ. μέχρι τη 1:00 μ.μ.

Στις 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Αιμοδοσία στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Από τις 5:00 μ.μ έως τις 7:30 όσοι βρεθούν στα Λεύκαρα θα έχουν την ευκαιρία δωρεάν ξενάγησης στις ομορφιές των Λευκάρων με σταθμούς εκπλήξεις από τους νέους της κοινότητας.

Στις 9:00 μ.μ. το Κέντρο Νεότητας υπόσχεται μια αξέχαστη βραδιά με τους ήχους των Μύρωνα Στρατή και Ησαΐα Ματιάμπα. Είσοδος €10.00.

• Εθνικό μνημόσυνο των πεσόντων Λευκαριτών και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων και αγνοουμένων. Τον επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης. Δευτέρα, 15 Αυγούστου.

Το βράδυ στις 8:30 μ.μ. η Αθλητική Περιφερειακή Ένωση Λευκάρων διοργανώνει χοροεσπερίδα με το μουσικό σχήμα «ΔΙΑΣ». Είσοδος με φαγητό €15.00, παιδιά μέχρι 12 χρονών €7.00 και είσοδος με ποτό €5.00.

• Εγκαίνια του Κέντρου Χειροτεχνίας Λευκάρων από τον Ευρωβουλευτή Τάκη Χατζηγεωργίου και θα γίνει παράδοση του πιστοποιητικού τυποποίησης του λευκαρίτικου κεντήματος από την Κυπριακή Εταιρεία Τυποποίησης. Τρίτη 16 Αυγούστου, 6:00 μ.μ.

Στις 8:30 μ.μ. στην αυλή της εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού «Θεογεννήτωρ Μαρία». Ο Κώστας Χατζηχριστοδούλου με τη συνοδεία της Δημοτικής χορωδίας και κουαρτέτων εγχόρδων και πιάνο, θα παρουσιάσουν «ύμνους για την Παναγία».

• Η χορωδία και οι χορευτικές ομάδες του Δήμου θα παρουσιάσουν ακόμα μια μοναδική λευκαρίτικη βραδιά με μουσική, χορό και σάτιρα στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου. Τετάρτη 17 Αυγούστου, Είσοδος ελεύθερη.

• Η παιδική σκηνή Δώρου Κυριακίδη θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση «ο Νικολάκης αστυνόμος Σαϊνης». Παρασκευή, 19 Αυγούστου, ώρα 8:00 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.


Περισσότερες πληροφορίες
στα τηλέφωνα του Δήμου Λευκάρων 24342422 ή 24342822 και στην ιστοσελίδα του δήμου www.lefkara.org

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ