ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα «Διάφανα Κρίνα» αποχαιρετούν τον Θάνο τους

Ο Θάνος Ανεστόπουλος πέθανε μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πέθανε μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο ο Θάνος Ανεστόπουλος, τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και συνιδρυτής του ροκ συγκροτήματος «Διάφανα Κρίνα», σε ηλικία 49 ετών. Τον θάνατό του ανακοίνωσαν μέσω facebook οι συνεργάτες του, «Καλό ταξίδι Θάνο ... καλό παράδεισο!»

Ο Θάνος Ανεστόπουλος είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1967 και από νωρίς ασχολήθηκε με τη μουσική αλλά και με την ποίηση, κάνοντας τον Θάνο έναν ροκά ποιητή. Το 1991 μαζί με τους Νίκο Μπαρδή, Κυριάκο Τσουκαλά, Παντελή Ροδοστόγλου, Τάσο Μαχά  ίδρυσαν το ροκ συγκρότημα Διάφανα Κρίνα.

Το 2009 με τον μουσικό και συνθέτη Νίκο Πλάτανο,  δημιούργησαν το μουσικό project «Οι Ποιητές Γυμνοί Τραγουδούν», που είναι βασισμένο σε καινούργια τραγούδια, σε μελοποιήσεις αγαπημένων τους ποιητών, καθώς και σε ανέκδοτες ακουστικές αποδόσεις τραγουδιών από τη δισκογραφία του συγκροτήματος Διάφανα Κρίνα.

Ο Θάνος Ανεστόπουλος αν και ασθενής έδωσε μία μεγάλη συναυλία στην Τεχνόπολη Αθηνών, μαζί με όλα τα μέλη των Διάφανων Κρίνων, σε μια ιστορική επανένωση της μπάντας μετά τη διάλυση της το 2009. Ακολούθησαν δύο εμφανίσεις στο Παλλάς και στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη.

Το 2012 κυκλοφόρησε από την ανεξέρτητη πατρινή δισκογραφική εταιρία «Inner Ear» ο πρώτος επίσημος προσωπικός του δίσκος, το «Ως το Τέλος» και το τελευταίο του βιβλίο ήταν η ποιητική συλλογή «Αρχίζω με το σ’ αγαπώ» με σχέδια και ποιήματα, που κυκλοφόρησε το 2015 με εικονογράφηση του ιδίου (εκδ. Bibliothèque)..

Ο ίδιος ο τραγουδιστής όταν το 2015 είχε πει ότι πάσχει από μεταστατικό καρκίνο των οστών είχε γράψει στο fb: «Ζήστε την κάθε σας μέρα με αλήθεια, έρωτα, αγώνα και δημιουργία.«Ζήστε την κάθε ημέρα σας σαν να ήταν η τελευταία σας. Γιατί συχνά στην καθημερινότητα μας μεγεθύνουμε μικρά προβλήματα παραμερίζοντας και ξεχνώντας τι σπουδαίο και μεγάλο δώρο είναι η ζωή που μας δόθηκε».

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση