ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή Σκαλιά της Κισσόνεργας

Τα εντόπισε ομάδα του Πανεπιστημίου του Manchester

ΚΥΠΕ

Πολύ σημαντικά από το Κ.Σ. Κισσόνεργας χαρακτηρίζονται τα αρχαιολογικά ευρήματα που εντόπισε η Ομάδα του Πανεπιστημίου του Manchester στην περιοχή Σκαλιά τα οποία κατατάσσουν την περιοχή σαν το μακροβιότερο μέχρι στιγμής οικισμό της Εποχής του Χαλκού στην Κύπρο (2500 π.χ μέχρι 1600 π.χ.) αναφέρει με γραπτή του ανακοίνωση ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κισσόνεργας Γιώργος Στυλιανού.

Ο κ. Στυλιανού αναφέρει πως μετά την λήξη των ανασκαφών που γίνονται στην Κισσσόνεργα αυτές οι ανασκαφές και τα αρχαιολογικά ευρήματα θα συμπεριληφθούν στον χάρτη με τα σημεία ενδιαφέροντος που ετοιμάζεται από το κοινοτικό συμβούλιο.

Ο κοινοτάρχης ανέφερε πως σύμφωνα με την ανακοίνωση του τμήματος αρχαιοτήτων στον οικισμό περίπου 1100 τ.μ. υπήρχαν βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, όπως εγκαταστάσεις παρασκευής μπύρας, μεγάλες εστίες μαγειρέματος, εγκαταστάσεις κλώσιμο υφαντικών ινών και εγκαταστάσεις επεξεργασίας σιτηρών.

Επιπρόσθετα σημείωσε πως το κοινοτικό συμβούλιο Κισσόνεργας φιλοξενεί κάθε χρόνο την αρχαιολογική αποστολή του πανεπιστήμιου Μάντσεστερ, παρέχοντας τους δωρεάν διαμονή και άλλες διευκολύνσεις που χρειάζονται.

Οι ανασκαφές οι οποίες είναι κάτω από την διεύθυνση της Dr. Lindy Crewe, αρχίζουν κάθε χρόνο στα μέσα του Ιουνίου και τελειώνουν στις αρχές Αυγούστου, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση