ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Όλη η μεσαιωνική κληρονομιά της πρωτεύουσας σε ένα Φεστιβάλ

Στις 7-9 Οκτωβρίου το πρώτο Φεστιβάλ «Μεσαιωνική Λευκωσία»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τον πλούτο της μεσαιωνικής κληρονομιάς της Λευκωσίας, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι επιλέξουν να συμμετέχουν στο φεστιβάλ «Μεσαιωνική Λευκωσία» που διοργανώνεται από τις 7-9 Οκτωβρίου, από την εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης Λευκωσίας.

Το ταξίδι στα μεσαιωνικά μυστικά της πρωτεύουσας αρχίζει την Παρασκευή, με ξενάγηση στη μεσαιωνική Λευκωσία, και καταλήγει στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο, το οποίο έχει να παρουσιάσει πληθώρα εκθεμάτων της μεσαιωνικής εποχής στην Κύπρο.

Η περιδιάβαση στα μεσαιωνικά μονοπάτια θα συνεχιστεί το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου σε συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Καστελιώτισσα, όπου διακεκριμμένοι ακαδημαϊκοί θα εκθέσουν τις απόψεις τους για τη μεσαιωνική Λευκωσία.

Θα ακολουθήσει δείπνο το ίδιο βράδυ, στο roof garden του Κέντρου Εικαστικών τεχνών και έρευνας, με γεύσεις και διακόσμηση εμπνευσμένα από την μεσαιωνική κουζίνα. Την δική της ξεχωριστή νότα στην ιδιαίτερη βραδιά θα δώσει η Ορχήστρα Κουμανταρία, με τη θέα της μεσαιωνικής Λευκωσίας να συμπληρώνει το κάδρο της περιήγησης σε μια άλλη εποχή. Όσοι παρεβρεθούν στο δείπνο θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και στο CVAR.

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή, με εκδρομή στο φέουδο του Φικάρδο, στο χωριό Φικάρδου, γνωστό για την γραφικότητα και τα μεσαιωνικά του χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι για όλες τις εκδηλώσεις, πλην του δείπνου, η συμμετοχή είναι χωρίς χρέωση.

Περσσότερες πληροφορίες για τις κρατήσεις και το φεστιβάλ υπάρχουν διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.visitnicosia.com.cy και στη σελίδα της τουριστικής ανάπτυξης Λευκωσίας στο Facebook/VisitNicosia.

 

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση