ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πραγματοποιήθηκε το 59οΤζάμπορι των Αιθέρων και Τζάμπορι στο Διαδίκτυο

Αφιερωμένο στη μνήμη του Ερρίκου Λανίτη - Έλαβαν μέρος πάνω από ένα εκατ. πρόσκοποι

Δελτίο Τύπου

Το 59ο  Τζάμπορι των Αιθέρων και Τζάμπορι στο Διαδίκτυο, η μεγαλύτερη ετήσια δραστηριότητα της Παγκόσμιας Οργάνωσης της Προσκοπικής Κίνησης  (W.O.S.M.),  γνωστό ως J.O.T.A. (Jamboree-On-The-Air) Τζάμπορη των Αιθέρων και J.O.T.I. (Jamboree-On-The-Internet) Τζάμπορη στο Διαδίκτυο ξεκίνησε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και τελείωσε στις 23:59 (ώρα Κύπρου) της Κυριακής, 16 Οκτωβρίου. Για τους Κύπριους Προσκόπους, το φετινό J.O.T.A. / J.O.T.I. ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του αείμνηστου Ερρίκου Λανίτη, για χρόνια συντονιστή του J.O.T.A που ήταν η ψυχή του Ραδιοερασιτεχνισμού στο Σώμα Προσκόπων Κύπρου.

Στη δράση αυτή έλαβαν μέρος περισσότεροι από 1.000.000 Πρόσκοποι και Οδηγοί από κάθε γωνιά του πλανήτη, οι οποίοι επικοινώνησαν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας ραδιοερασιτεχνικούς σταθμούς ή μέσω εφαρμογών Διαδικτύου (Internet).

Το J.O.T.A. - J.O.T.I. είναι μια παγκόσμια δράση, ουσιαστικά και πρακτικά, η μεγαλύτερη ετήσια βιωματική αντιρατσιστική δράση νέων. Ένα πραγματικό Τζάμπορι (συνάντηση), κατά το οποίο οι Πρόσκοποι ανταλλάσσουν εμπειρίες και ιδέες, συμβάλλοντας στην εδραίωση της παγκόσμιας Προσκοπικής φιλίας αλλά και της αποδοχής του κάθε ανθρώπου, σε όποια χώρα και  αν βρίσκεται, όποιο και αν είναι το χρώμα των μαλλιών του, των ματιών του ή του δέρματός του.


Την εκδήλωση υποστήριξε η Cytanet, στρατηγικός συνεργάτης σε θέματα επικοινωνίας του Σώματος Προσκόπων Κύπρου. Το JOTA υποστηρίζεται από το Σύνδεσμο Ραδιοερασιτεχνών Κύπρου.

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ