ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά ο τάφος του Ιησού

Οι επιστήμονες έφεραν στο φως την αρχική επιφάνεια του Παναγίου Τάφου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αρχαιολόγοι και άλλες ειδικότητες, όπως αποκαλύπτει το National Geographic, έφεραν στο φως την αρχική επιφάνεια που κατά πάσα πιθανότητα είχε εναποτεθεί το σώμα του Ιησού μετά τη σταύρωσή του. Σύμφωνα με την παράδοση το σώμα του Ιησού Χριστού εναποτέθηκε σε ένα ράφι ή «ταφικό κρεβάτι» λαξευμένο στην ασβεστολιθική πλευρά του σπηλαίου μετά τη σταύρωσή του από τους Ρωμαίους.

Ο συνεργάτης στο έργο της αποκατάστασης Fredrik Hiebert δήλωσε στο National Geographic Society ότι όταν αποκαλύφθηκε το μαρμάρινο κάλυμμα του τάφου απομακρύνθηκε όλοι εξεπλάγησαν εκπλαγήκαμε από την ποσότητα του υλικού πλήρωσης κάτω από αυτό, πρόσθεσε ότι θα είναι μια μακρά επιστημονική ανάλυση, αλλά στο τέλος θα αποκαλυφθεί η αρχική πέτρινη επιφάνεια πάνω στην οποία, σύμφωνα με την παράδοση, εναποτέθηκε το σώμα του Χριστού.

Το Κουβούκλιον

Το ταφικό κρεβάτι περικλείεται τώρα από μια μικρή δομή γνωστή ως Κουβούκλιο, που ανακατασκευάστηκε για τελευταία φορά το 1808-1810, αφού καταστράφηκε από πυρκαγιά. Το Κουβούκλιο και ο εσωτερικός τάφος βρίσκονται σε φάση αποκατάστασης από ομάδα επιστημόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Αντωνίας Μοροπούλου.

Η κ. Μοροπούλου λέει πως «Είμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή για την αποκατάσταση του Κουβουκλίου και οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε για την καταγραφή αυτού του μοναδικού μνημείου, θα επιτρέψουν στον κόσμο να μελετήσει τα ευρήματά μας, σαν να ήταν οι ίδιοι μέσα στον τάφο του Χριστού».

Πηγή: National Geographic

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

X