ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας Κύπρου 2015

Δεν απονεμήθηκε το Κρατικό Βραβείο Νέου Λογοτέχνη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοίνωσαν σήμερα τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2015:

Τα βραβεία λαμβάνουν οι:

1. ΠΟΙΗΣΗ:
Το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για εκδόσεις του έτους 2015, μετά από ομόφωνη απόφαση της Κριτικής Επιτροπής, απονέμεται στον Κυριάκο Ευθυμίου για το έργο «Κυρτός αλατοπώλης» (εκδόσεις Εντευκτηρίου).

2. ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ:

Το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος για εκδόσεις του έτους 2015, μετά από ομόφωνη απόφαση της Κριτικής Επιτροπής, απονέμεται στον Σωφρόνη Σωφρονίου για το έργο «Οι πρωτόπλαστοι» (εκδόσεις Το Ροδακιό).

3. ΔΙΗΓΗΜΑ/ΝΟΥΒΕΛΑ:
Το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος/Νουβέλας για εκδόσεις του έτους 2015, μετά από κατά πλειοψηφία απόφαση της Κριτικής Επιτροπής, απονέμεται στον Δημήτρη Λεβέντη για το έργο «Ιστορίες της Αμμοχώστου» (εκδόσεις Ιωλκός).

4. ΔΟΚΙΜΙΟ / ΜΕΛΕΤΗ:
Μετά από κατά πλειοψηφία απόφαση της Κριτικής Επιτροπής, το Κρατικό Βραβείο Μελέτης (Μονογραφίας)/Δοκιμίου για τη Λογοτεχνία απονέμεται στον Κώστα Νικολαΐδη για το έργο Δημήτρης Λιπέρτης: Τζιυπριώτικα τραούδκια (εκδόσεις Αιγαίον).

5. Το Κρατικό Βραβείο Νέου Λογοτέχνη για εκδόσεις του έτους 2015, μετά από ομόφωνη απόφαση της Κριτικής Επιτροπής, δεν απονέμεται.

6. ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
Το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για Μικρά Παιδιά για εκδόσεις του έτους 2015, μετά από κατά πλειοψηφία απόφαση της Κριτικής Επιτροπής, απονέμεται στον Πάνο Χριστοδούλου για το έργο «Πώς έμπλεξα με τη δικαιοσύνη και άλλες άγνωστες λέξεις» (Νομική Βιβλιοθήκη).

7. ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ
Μετά από ομόφωνη απόφαση της Κριτικής Επιτροπής, το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για Μεγάλα Παιδιά και Εφήβους για εκδόσεις του έτους 2015 απονέμεται στην Άννα Κουππάνου για το έργο «Η απίστευτη αποκάλυψη του Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε» (εκδόσεις Κέδρος).
8. ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ
Μετά από ομόφωνη απόφαση της Κριτικής Επιτροπής, το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης Λογοτεχνικού Βιβλίου για Παιδιά και Εφήβους για εκδόσεις του έτους 2015 απονέμεται στην Αγγελική Πιλάτη για την εικονογράφηση του έργου «Από τη γη μέχρι τα αστέρια-Dünyalar kadar» (συγγραφείς: Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή και Mehveş Beyidoğlu, εκδόσεις A bookworm publication).

Τα βραβεία θα επιδοθούν από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή σε ειδική τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 7:00 μ.μ., στο Κινηματοθέατρο Παλλάς. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ