ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έρευνες της Αστυνομίας για αρχαιότητες στη Λεμεσό

157 αρχαιότητες λαϊκής και εκκλησιαστικής τέχνης βρέθηκαν σε σπίτι στο Πισσούρι

ΚΥΠΕ

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας, μετά τον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας αρχαιοτήτων σε υποστατικά διαφόρων προσώπων, στη Λεμεσό, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης της Europol "Πανδώρα", της οποίας προεδρεύει η Κύπρος και η Ισπανία και που διεξάγεται με τη συμμετοχή 20 χωρών μελών της ΕΕ, της ΟΥΝΕΣΚΟ, της Γενικής Γραμματείας της Ιντερπόλ και τις ΗΠΑ.

Ήδη τέσσερα πρόσωπα συνελήφθησαν και ανακρίθηκαν όταν εντοπίστηκαν στα υποστατικά τους αρχαιότητες, ενώ τρία από αυτά κατηγορήθηκαν γραπτώς και ήδη αφέθηκαν ελεύθερα για να κλητευθούν αργότερα, ενώ με την ολοκλήρωση των ανακρίσεων αναμένεται να αφεθεί αργότερα ελεύθερο και το τέταρτο πρόσωπο.

Συγκεκριμένα, κατά τη χθεσινή επιχείρηση, μέλη της αστυνομίας και του τμήματος Αρχαιοτήτων εντόπισαν σε οικία στο Πισσούρι, 157 αντικείμενα που αποτελούν αρχαιότητες λαϊκής και εκκλησιαστικής τέχνης καθώς και αρχαιότητες της προϊστορικής Ελληνιστικής και Οθωμανικής περιόδου.

Ερευνήθηκε επίσης αποθήκη στην Ερήμη, όπου εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν 1145 πήλινα αρχαία αγγεία και άλλα μεταλλικά και λίθινα αντικείμενα από την εποχή του Χαλκού μέχρι τη Ρωμαϊκή εποχή.

Σε οικία στη Μουτταγιάκα εντοπίστηκε εξάλλου αριθμός χάλκινων νομισμάτων παλαιοχριστιανής και Ρωμαικής περιόδου.

Έγιναν επίσης άλλες τέσσερις έρευνες σε οικίες και γραφεία, στην πόλη και Επαρχία Λεμεσού, χωρίς να προκύψει οτιδήποτε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση