ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Κυπρίων Συναυλία» στο Μέγαρο Μουσικής της Βιέννης

Διοργανώθηκε από το Κυπριακό Πολιτιστικό Κέντρο με πολύ μεγάλη επιτυχία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στο κατάμεστο Musikverein Brahms Saal της Βιέννης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, με μεγάλη επιτυχία η καθιερωμένη μεγάλη ετήσια «Κυπρίων Συναυλία», που διοργανώθηκε από το Κυπριακό Πολιτιστικό Κέντρο στη Βιέννη, με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Στη συναυλία συμμετείχαν Κύπριοι και Ελλαδίτες καταξιωμένοι σολίστες, οι οποίοι πλαισιώθηκαν από νέους Κύπριους μουσικούς. Συγκεκριμένα, μετά από πρόσκληση του Κυπριακού Πολιτιστικού Κέντρου Βιέννης, στη συναυλία συμμετείχε κλιμάκιο της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Κουντούρη, καθώς και το φωνητικό σύνολο του Μουσικού Λυκείου Λευκωσίας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Λοΐζου Λοΐζου.

Με πρωτοβουλία και καλλιτεχνική επιμέλεια του Κύπριου βαρύτονου Κύρου Πατσαλίδη και με στόχο την προβολή του κυπριακού πολιτισμού στο εξωτερικό, τα δύο κυπριακά σύνολα νέων μουσικών συναντήθηκαν για πρώτη φορά επί σκηνής με καταξιωμένους καλλιτέχνες από την Κύπρο και την Ελλάδα. Συγκεκριμένα στη συναυλία συμμετείχαν οι Κύρος Πατσαλίδης, Ζωή Νικολαΐδου, Κατερίνα Κουρή, Γιούλη Καραγκούνη, Έλσα Γιαννουλίδου και Μπάμπης Βελισσάριος.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής, ο οποίος στον χαιρετισμό του εξέφρασε τα αισθήματα συγκίνησης και περηφάνιας που τον διακατείχαν, βλέποντας τα νέα παιδιά της Κύπρου να συμπράττουν με σημαντικούς καλλιτέχνες σε μια μοναδική μουσική εκδήλωση προβολής του κυπριακού πολιτισμού, που πραγματοποιήθηκε μέσα σε μια από τις πιο σημαντικές μουσικές πόλεις του κόσμου, τη Βιέννη.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε έργα κλασικών συνθετών όπως Mozart, Bizet, Rossini και Verdi, καθώς και έργα Κυπρίων συνθετών, όπως Μ. Χριστοδουλίδη και Α. Λυμπουρίδη και δημοφιλή αποσπάσματα από έργα των Ελλήνων συνθετών Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι και Σ. Ξαρχάκου.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Επίθεση Αλβανών χάκερς στην ιστοσελίδα της, καταγγέλλει η Αλληλεγγύη

«Το σχόλιο του Ντόμπρος Κελαήδης για τους Αλβανούς στην Κύπρο έχει αφαιρεθεί, γιατί χαρακτηρίστηκε από ...»
Γιάννης Αδειλίνης, online editor «K»  |  13:40

#PoliticsBlog Τα X-files της Χρυσταλλούς, τα ΜΕΔ και τα συρτάρια

«Ποδκιάντροπη τελικά και αυτή η άριστη των αρίστων.»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:41

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση