ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ντίλαν: Οι λέξεις δεν φτάνουν για να περιγράψω τη βράβευση μου

Θεωρούσε το βραβείο Νόμπελ απίθανο όσο με το να επισκεφθεί το φεγγάρι

ΠΗΓΗ: skai.gr

«Δεν μπορώ να περιγράψω με λέξεις τα συναισθήματα που νιώθω για το γεγονός της παραλαβής του βραβείου Νόμπελ» ανέφερε σε επιστολή του ο Μπομπ Ντίλαν.

Μπορεί ο ίδιος να μην ήταν παρών στην τελετή απονομής του βραβείου αλλά στην επιστολή που έστειλε και διαβάστηκε για λογαριασμό του στο επίσημο δείπνο στο Δημαρχείο της Στοκχόλμης, ανέφερε ότι πίστευε πως η πιθανότητα να κερδίσει ένα τέτοιο βραβείο ήταν ισότιμη με την πιθανότητα να επισκεφθεί το φεγγάρι.

Ο τραγουδοποιός έγραψε επίσης στην επιστολή του ότι το πνεύμα του βρίσκεται μαζί τους εκεί στην εκδήλωση στη Σουηδία και ευχαρίστησε την Ακαδημία που εξέλαβε τα τραγούδια του ως λογοτεχνικά έργα.

Ανέφερε ότι η νίκη του ήταν έκπληξη γιατί ο ίδιος είναι περισσότερο τραγουδοποιός, παρά συγγραφέας βιβλίων και ποιημάτων τα οποία διδάσκονται στα σχολεία ή φιλοξενούνται στις βιβλιοθήκες του κόσμου.

«Δεν είχα ποτέ το χρόνο να αναρωτηθώ αν τα τραγούδια του αποτελούν λογοτεχνικά κείμενα» τόνισε στην επιστολή ενώ ευχαρίστησε τέλος την επιτροπή που του έδωσε το βραβείο γιατί του απάντησε με τον καλύτερο τρόπο στο ερώτημα του αν είναι τελικά λογοτεχνικό το έργο του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

X