ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«1+1=1»: Έκθεση της Β. Λιακουνάκου στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης

Ενότητα έργων μεγάλων διαστάσεων από λάδι με λαδοπαστέλ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στις 8:00 μ.μ. το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη παρουσιάζει στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης την ατομική έκθεση της Βαρβάρας Λιακουνάκου, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία τους.

Υπό την ταρκοφσκική εξίσωση «1+1=1», η Βαρβάρα Λιακουνάκου παρουσιάζει μια ενότητα έργων μεγάλων διαστάσεων από λάδι με λαδοπαστέλ, και έργων σε χαρτί με στιλό μελάνης. Η ζωγραφική της κινείται εδώ ανάμεσα στο ασπρόμαυρο και στο έντονο χρώμα, ανάμεσα σε γλυπτικές μορφές και δονούμενες γραμμές, επιχειρώντας να ενώσει λάδια και σχέδια σε μια αμφίδρομη δημιουργική διαδικασία και αισθητική. Οι συνήθως δυαδικές μορφές της, σχεδόν σε φυσικό μέγεθος, αναδύονται από ένα φόντο μονοχρωματικό και προκύπτουν από τον τρόπο χειρισμού του χώρου και του φωτός.

Έκθεση της Βαρβάρας Λιακουνάκου στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης

Χωρίς να αθροίζονται, τα ζευγάρια της μεταμορφώνονται σε ενιαίους όγκους, σε συμπλέγματα αδιαχώριστα, δοκιμάζοντας κάθε φορά να αποδώσουν στον μονολιθικό εναγκαλισμό τους το πλήρες και το αδιάσπαστο μέσα από τους μηχανισμούς μιας ένωσης τόσο ζωγραφικής όσο και ψυχικής.

Η Βαρβάρα Λιακουνάκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε ζωγραφική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας (1997-2001).Έχει ζήσει και έχει εργαστεί στην Αθήνα, στη νότια Κρήτη και στη Νέα Υόρκη (2001-2014).Είναι διοργανώτρια του Mudhouse Residency, στον Άγιο Ιωάννη της Κρήτης, όπου διδάσκει ζωγραφική. Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εικαστικές διοργανώσεις στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στο Βέλγιο. Έργα της ανήκουν στη συλλογή του Μουσείου Βορρέ, στη συλλογή Εμφιετζόγλου και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και στη νότια Κρήτη.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 11.00 - 14.30 & 18.30 - 21.30 / Σάββατο 11.00-15.00

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

X